Archív

Nevéhez híven a Volkova Sisters ismét egy erősen mélyre hatoló cyberpunk kislemezzel és egy hozzá tartozó klippel állt elő. Gibson mellé ezúttal Philip K. Dick áll megerősítésnek, hogy előre vetítse a már jelenben is létező disztópiát; itt a Holiday EP és a címadó dalhoz egy videó, nézzétek meg!

Holiday c. kislemezre négy dal került, sötét, de fülbemászó dallamokkal. Koszos, nyomasztó, izgalmas elektronika, egy kerek kis történet digitalizálódó, elidegenedő társadalmunkról. Ugyanakkor ez az EP csak egy gyors helyzetjelentés, egy közelgő nagylemez előhírnöke. Az egész zenei világ borzasztóan izgalmas, de ezt még megfejelték a nyitó Holiday-hez készített klippel. A rendező Rádóczy Bálint volt, akivel 2012-ben egy videón dolgoztak már együtt, és ezúttal is jó választásnak bizonyult. A képek még fojtogatóbbak, az elme megbomlik, símaszk, mocsok, pusztulás. A klip a mester, Philip K. Dick híres 1972-es beszédével indul, amiben arról beszél, hogy mind egy digitális szimulációban élünk. Ismerős?

“Mindent Pécsett forgattuk. Barátságtalan, poszt-apokaliptikus helyszíneket kerestünk. Egyrészt a Philip K. Dick-i idézet szemszögéből néztem az egészre, hogy ugyebár semmi sem igazi, amit látunk, másrészt pedig azon járt az eszem, hogy félig-meddig már át is költöztünk a saját szimulációnkba, telefonjainkba, Facebookjainkba, hogy lassan itt hagyjuk ezt a valóságot, és bájtokká konvertáljuk magunkat.” – mesélte egy interjúban Rádóczy Bálint a forgatásról.

A mostanában aktívabban koncertező Volkva Sisterst legközelebb augusztus 8-án nézhetitek meg az A38-on az ANEZ társaságában, addig is hallgassátok az EP-t, és a klip is itt van egy kicsit lejjebb!

Décsy Eszter

Kapcsolódó:
Friss klip: ANEZ – Listen Closely
Avantgárd elektronika – Itt az ANEZ új lemeze!

Megosztom.

Comments are closed.