Archív

Sosem voltam nagy Sepultura fan, viszont mindig is tiszteltem azt a világot, amit ez a csapat képvisel már 30 éve. Nem sok zenekarnak sikerül eddig fennmaradni úgy, hogy nem veszt a hitéből vagy a hitelességéből egy fikarcnyit sem.

A koncert előtt pár nappal azért elkezdtem készülni az újabb számokból is. Bár a régebbiekhez képest talán kevesebb törzsi hatással, viszont keményebb zenével csap oda a már több tagcserén átesett banda. A koncert felé menet a pokoli melegben is őket hallgattam. Beérve  a Barba Negra Track-be rögtön egy fröccsért indultan, az éppen koncertet befejező Magor úgysem érdekelt túlzottan. Belehallgattam azért, de szerintem picit vérszegény a dolog egy ekkora színpadon. Utánuk egy gyors átszerelés után következett is az egyik legjobb magyar metál csapat, a Cadaveres. A srácok ugyanakkora erővel, vagy még nagyobbal tolták végig a bulit. Semmi maszlag vagy elfáradás, csak a színtiszta metál. Persze ők is nagy tiszteletüket fejezték ki a 30 éves csapatnak, tökéletes előzenekar választás volt.

NOW_5216

Nyolc óra körül érkezett az est fénypontja, a Sepultura. Harminc év nem kevés idő, a banda ezáltal azért elég sok tagcserén átesett már, és most így visszagondolva jó lett volna ha Max vagy Igor is csatlakozik egy két régi számhoz vendégként, ha már ez egy születésnapi nagykoncert volt. De sebaj, majd talán legközelebb. A kezdés nagyon jó volt, az új album nótáival kezdtek, iszonyatos energia sugárzott a színpadról. Az első pár percben viszont azt vettem észre, hogy mennyire nem tud mozogni az emberek feje az első számnál. Talán a sokk, ami hirtelen érte őket, vagy a meglepettség, nem tudom, de volt egy kis hatásszünet a bólogatásig.

NOW_5225

A koncert felén túl még a gitártechnikusuk is a színpadra állt egy számra. Itt kezdtek el jönni a régi jól bevált klasszikusok. Ahogy sejtettük, a leghíresebb számokat hagyták utoljára. A kihagyhatatlan Roots Bloody Roots című számmal zárták a műsort másodpercre pontosan tízkor. Az évek meg a rutin :) Egy nagyon jó koncertnek lehettünk tanúi, igazi tiszteletadás egy igazán jó bandától. Még harminc évet nekik!

Zsirmon Norbi

Kapcsolódó:
Cadaveres után szabadon! – Caught the Flow: All You’ve Lost, All You’ll Find
CADAVERES – Demoralizer (lemezkritika)

Megosztom.

Comments are closed.