Archív

Barba Negra Track, negyven fok meleg és Flogging Molly. Nem rossz, nem rossz, nem beszélve a  magyar Firkinről és a skót Alestormról, akik igencsak megalapozták az est hangulatát. De nézzük szép sorjában :)

A Firkinről tudni kell, hogy egész szép rajongótáborral rendelkeznek és erről a mai estén is megbizonyosodhattunk. Jól nyomják  az ír kocsmapunkot, nem vitás. A kellő rutin is megvan, nem görcsölnek, jól hozzák a műfaj sajátosságaiból adódó fílinget. Valójában simán adhattak  volna akár önálló koncertet is. A közönség minden bizonnyal nem bánta volna. Ment tánc, folyt a sör, szóval rendben volt produkció az új énekessel, Kovács Nemes Andorral is.

DSC_0927

DSC_0892

Az est egyik pozitívumaként emelném ki a pontos kezdést, ezt nagyon díjaztam. A másik pedig, hogy nagyon rendben volt a hangzás, mely az Alestormnál teljesedett ki igazán.

A magukat „igazi skót kalóz metal” bandaként aposztrofáló Alestorm igazi metál hangulatot varázsolt. Két lábdob, villázás, kocsmahimnuszok, táncra ingerlő nóták; minden adott volt egy jó kis folk-metálos csűrdöngölésre. Semmi agyalás, csak féktelen jókedv és mulatozás. Meg is telt a színpad előtti tér rendesen.

DSC_1067

Nem is kell mondanom, hogy a  kaliforniai  Flogging Molly fergeteges előadást nyújtott, a már amúgy is a tetőfokán álló hangulatra raktak még egy lapáttal.  Az ír Dave King vezette csapat a rock és a hagyományos ír zene sajátos elegyéből alakította ki egyéni stílusát. Az ír kocsmapunk nagymestereit a műfaj egyik legjobb együttesének tartják. Rá is szolgáltak erre a címre, fantasztikusak a színpadon. Az biztos, produkciójuk alatt nem lehet megállni, hogy táncoljon az ember. Szóval nagyon rendben volt a banda, igazi ereszd el a hajam fíling uralkodott a közönség soraiban is.

Egy szó mint száz, aki mulatozásra vágyott ezen az estén, annak tökéletes élményben volt része.

Libus Ágnes
képek: Steiner Niki

Kapcsolódó:
Még több FIRKIN itt!

DSC_1213

Megosztom.

Comments are closed.