Archív

Így kell az EFOTT-ra ráhúzni még egy napot! Teljes kimerültséggel küszködve somfordáltam el a Parkig, de totál megérte.

Sosem hallottam még a Chunk! No, Captain Chunk! nevezetű formációról. A helyszín fele A Day to Remember-rel melegítettem, és meglepődve tapasztaltam, hogy a előmelegítőnek érkezett francia srácok nagyon hasonló stílusban dolgoznak. Tavaly volt egy fellángolás a lelkemben az ilyesmi zenék felé, de mindössze 30 nap szükségeltetett ahhoz, hogy megunjam. Otthon hallgatni már képtelen vagyok (most is csak véletlenül került ADR a lejátszóba), de koncerten remekül élvezhetőek! Érdemes utánuk járni Youtubeon, és ha ismét játszanak erre, mindenképpen ajánlott megnézni őket.

NOW_4469

Less Than Jake. Ez ska-punk? Ezek a srácok teljesen bolondok, egy pillanatig nem veszik magukat komolyan, a számok közötti szüneteket konkrétan végigröhögtem. Például ezen okokból:

  • Sörivó verseny a színpadon, csajokkal
  • Kiszólás a biztonságinak, miszerint “- Te szekus ott egy-harminckilencnél? Hogy vagyol?”
  • Cirlcle pit kérelem, avagy “- Akkora lyukat akarok látni, mint Chris exfeleségének a… – Hé ember…”

…és további poénbombák.

NOW_4552

A Skindred az egyik legkedvencebb bandám, és bár már volt szerencsém már párszor látni őket (pl. itt), most a Hegyalja miatt félő volt, hogy lemaradok róluk, de mivel Tokaj helyett Velencét választottuk, a vasárnap szabaddá vált.

A közvetlenségük mindig aranyos, ahogy fellépés előtt a helyszínen járogatnak körbe. Beolvadásnak esélye sincs, Benji akkora jelenség, hogy az összes rajongó rögtön kiszúrja, odamegy hozzá beszélgetni, ő meg rengeteg humorral és mosolyogva válaszol. (Itt egy képem róla a 2013-as Hegyaljáról, ahogy egy BTR-en hülyül a népnek).

Bennük nem lehet csalódni, a szokásos intenzitással raktak az arcokba popslágertől a metálig mindent, mindenből éppen annyit, amennyire szükség volt, és hatásos. Aztán persze náluk sem maradtak el a poénok, mint az ugrálásra hergelés után elvágni a számot, és lecseszni egy srácot, valahogy így: “- Mi a fa** bajod van ember? MIÉRT NEM UGRÁLSZ?”, vagy a szívhez szóló sorok, miszerint “- Gyönyörűek vagytok így együtt! És rengeteg gyönyörű lány van odakint! Na meg egy pár ronda is…”

NOW_4653

Az Anti Flagről sokat nem kertelnék, mert sosem szerettem, és ez most sem változott. Az ő színpadi jelenlétüket nem éreztem annyira őszintének, mint a többiekét. A rajongókat ez persze nem kell, hogy zavarja, imádják őket továbbra is, bulizzanak jót, és kritizálják az elcseszett földgolyót. ;) Képek róluk lejjebb.

fotó, szöveg: Zsiga Pál

Kapcsolódó:
Skindred robbant az Akváriumban – 2014.11.14.
VOLT 2014 összefoglaló
Hegyalja 2013 összefoglaló

Megosztom.

Comments are closed.