Archív

Négy óra körül beérve a fesztiválra ugyanaz az üresség fogadott, mint tegnap. Soha nem fogom megérteni, a FEZEN miért nem tud programot adni délután is.

Sebaj, pár óra túlélés után lecsekkoltam a fehérvári Manimal zenekart, ami a rettenetes hangzás ellenére (Csarnok) mindenképpen az “ajánlott” kategóriába került kicsiny szívemben.

NOW_6622

Ezek után egy általam már nagyon várt koncert következett, végre hazánkba látogatott a p**alucskosító Danko Jones. Az első pár sorban álló embereken látszott, hogy csakis a Sabaton érdekli őket, de hősiesen végigállják az ilyen rock’n’roll bulit is. Társaságunkban vita alakult ki, hogy mi is a jobb, a nagy színpadi show, vagy a tökös és dögös rockzenéjük, de nem jutottunk dűlőre. (Szerintem meg tetű unalmas volt – a fotós megjegyzése)

A Soilwork nálam nem egy favorit, de amit csinálnak, azt jól csinálják. Nem vagyok oda a melodikus death metál dolgokért, de összességében jó bulit csináltak. (A világ egyik legjobb bandáját ilyen módon jellemezni vérlázító, bár tény, hogy a tavalyi A38-as koncertjükön sokkal jobban érezték a közönséget, és magukat is – a fotós megjegyzése)

NOW_6929

Elérkezett a Sabaton ideje is, a látogatók 90%-a erre várt. Tank a színpadon, koponyák, rohamsisakok, és még ki tudja mi, mert ez kell a népnek. Ez a szegény ember Iron Maidenje, a heavy metal David Guetta-ja. Az elmúlt két évben hányszor voltak Magyarországon? Lassan ők is vehetnek itt lakást. (Számomra ismeretlen volt a banda, de előtte kértem gyors felvilágosítást egy kollégától, aki el is mesélte, hogy a II. világháborús témák ellenére roppant szertelen fellépésre számíthatok. Nem csalódtam, ennyi vigyorgást kifele zenélést, és pálinkavedlést régen láttam /sőt, írtak egy számot róla?!/, a számomra sokat nem adó zene ellenére nagyon megkedveltem a Sabatont. Csak a buli kedvéért el fogok menni az évi nyolc koncertjükre :) – a fotós megjegyzése)

NOW_7018

Az este végeztével kipihentük magunkat Hiperkarmán füvön üldögélő tinilányok ölében, szigorúan csak a tisztesség kedvéért. Ma semmi izgalom izgalomra nem számíthatunk, hacsak a küzdelmet nem számítjuk, hogy mindenképpen elkerüljük az Ákos koncertet. Alig múlt dél, de már árnyékot vet az arca a focipályára. Közeleg…

szöveg: Zsirmon Norbi
képek, okos megjegyzések: Zsiga Pál

Kapcsolódó:
FEZEN 2015 – 1. nap

UPDATE:
7.31. 16:47 – A minket elárasztó olvasói levelek egyikéből kiderült, hogy fotósunk emlékezete nem káptalan, a Soilwork tavaly nem is járt nálunk, hanem tavalyelőtt a 202-ben, előtte pedig a hajón 2008-ban. Köszönjük az észrevételt!

NOW_7133

NOW_7126

NOW_7160

Megosztom.

Comments are closed.