Archív

Egy rövidke alvás után próbáltuk összeszedni, milyen is volt a szombat este. Őszintén? Nem végig jó. A legjobb dolog az volt, hogy sütött a nap, és még ott volt a társaság, ami megmentette a bulit.

NOW_8192

Szombaton már rutinosan csak hat után mentünk be a fesztivál területre egy mindig fergeteges Supernem koncertre. Napsütés, rock’n’roll, így kell kezdődnie egy estének! Hozzátenném Pap Szabinak jól áll ez az őszes haj.

NOW_7884

A tviszt után benéztünk egy kicsit az Insane koncertjére is. Erő a javából, keményen arcba tolt metál.

NOW_7995

No, és itt kezdődött az amire nem számítottunk. A nagyszínpadon a Road nyomta éppen, mi a sajtós sátorban döglődve próbáltunk valami jó koncertet levadászni, hát sikerült benéztünk a Péterfy Bori & The Love Band-re. Őszintén meglepve tapasztaltunk, hogy a csajban több rocksztárság van, mint a nagyszínpados zenekarok összességében!

NOW_8078

Ezek után egy kis Anna & The Barbies. Rock és szuper színpadi show! Sosem hittem, hogy ezt ki fogom mondani, de lehet, elmegyek több koncertjükre is. Ráadásnak még egy kis Irie Maffia is becsúszott, akik egy Black Sabbath átgondolással egy hangyányit belopták magukat a szívembe.

NOW_7861

A nagy dömping után meg is éheztünk úgyhogy befaltunk egy jó nagy adag kaját a Befaló Bill smokerénél. Na ez egy rendes táp, a vegyes tál ajánlott, mindenféle disznósággal.. Innen már csak a HIM koncert volt vissza, ami… szörnyű. Nem akarok megbántani senkit aki szereti ezt a love metal dolgot, de ez nem volt jó. Szörnyen hamis volt, és a hangszerek is mocsok rosszul szóltak, ráadásul az első szám alatt a zenészeknek lövésük nem volt arról mit csinálnak, a közönség helyett a színpadi technikussal jelbeszélgettek, hogy ugyan, nekik is csiholjanak valami hangot.

NOW_8152

A tavalyi fesztiválhoz képest egy hangyányit elrontották az idei FEZEN-t a szervezők. Levettek egy színpadot a listáról ahol eddig a feltörekvő magyar zenekarok voltak, akik eddig megmentették az estéimet. Pozitívum viszont hogy a 2. színpadnál elhagyták a sátras megoldást, jobban is szólt ott minden. Egy dolgot kellene még megoldaniuk, hogy legalább egy Fornettis vagy valami legyen már nyitva 2 előtt is, szegény sátrazó akinél nincs kaja éhen hal addig háromszor. A mozi viszont jó ötlet volt, egyszer benéztem oda. Ha összességében nézem az idei fesztivált, akkor ugyanaz a poros rockfesztivál ami volt, csak most több pop előadóval és kevesebb metállal. Remélem ez jövőre változni fog, mi meg jól megmutatjuk. Végül is, a végén az ember mindig csak a lóra emlékszik ;)

Zsirmon Norbi
fotó: Zsiga Pál

Kapcsolódó:
FEZEN 2015. – 1. nap /  FEZEN 2015. – 2. nap  /  FEZEN 2015. – 3. nap
Még több SUPERNEM itt!
15 év pár mondatban, és egy-két csepp a jövőről – INSANE interjú
Kedvenceink kedvencei 7.- Sena Dagadu, Irie Maffia
Kedvenceink kedvencei 2.- Pásztor Anna; Anna and the Barbies

NOW_8219

Megosztom.

Comments are closed.