Archív

Sokat beszéltünk már arról, hogy szerintünk milyenek a tetoválások és a művészek, mi mit gondolunk a munkáikról, de még sosem kérdeztük őket, mi áll egy-egy minta hátterében. Ebben a sorozatban maguk a művészek mesélik el, mit szeretnek egy-egy tetoválásban. Ma Mészáros Zoltán, azaz Nail mutatja be néhány munkáját, nézzétek meg!

Kezdeném az egyik nagy kedvencemmel. A vendégem eleve úgy talált rám, hogy neki is szfinx macskája van, és azonnal megvolt a közös téma köztünk. Imádom az állatokat, így bármelyik hasonló minta nagyon közel áll hozzám. Hét órás folyamat volt.
A nyers képen kívül teljesen szabad kezet kaptam. Ezen kívül még három másik tetoválás is készítettem a hölgynek, illetve a közeljövőben készül az ötödik. Legtöbbször spontán ötletekkel jön, a többit mindig rám bízza, ami így még izgalmasabb.

1

Norman Reedus, aka Daryl Dixon neve szerintem elég sok mindenkinek ismerősen cseng. Egy egész karos Walking Dead projekt egy darabja ez a portré, ami szintén spontán született. Eredetileg más karakterre gondoltunk, de valahogy nem találtunk megfelelő anyagot. Feljött a színész neve, és az első blikkre megtaláltuk azt, ami mindkettőnknek megfelelő volt. Azóta kapott minden szempontból hideget-meleget a vendég és a minta is, mégis az egyik kedvenc tetkómhoz tartozik.
A projekt befejezéséhez még lesz egy beülés, ezzel a résszel hat óra alatt végeztünk.

2

Igyekszem előtérbe helyezni a saját terveimet, ötleteimet, így egy akció keretén belül hirdettem meg ezt a mintát. Szerencsés vagyok, hogy ennyire szabad kezet kapok egy-egy tetováláshoz, és hogy 100%-ban bíznak bennem a vendégeim. A Star Wars világában rengeteg olyan karakter megtalálható, amit a tetoválók nagyon kedvelnek. Boba Fett volt a meghirdetett része a dolognak, de szerencsére sikerült a tervezett párját Darth Vadert is elkészíteni még ebben az évben. Hat, plusz hat órás munka volt.
Próbálok egyensúlyt keresni az adott mintáimban. Az oda-vissza színek, formák, kiegészítések, és az adott hangulat kompenzálja a negatív karaktereket.

3

Hasonló témájú mintát már régóta szerettem volna elkészíteni. Szeretem az olyan dolgokat, ami mellett más elnéz, vagy nem szeretne róla tudomást venni. Akár a filmekben, más művészeti stílusban is lehet olyan elvont dolgokból alkotni, hogy az ízléses és szép legyen. Feldobtam az ötletet a vendégemnek, aki az óta a barátom lett, és pár napra rá el is készült a tetoválás. Mindkét karját én készítettem el (egyszer négy napot egyhuzamban dolgoztunk), de egyik téma sem 18 év alatti. :)

4

Ennél a mintánál szintén szabad kezet kaptam, a téma is választható volt. Szerettem volna más szemszögből bemutatni egy klasszikus mesét, mivel az eredeti történetet elolvasva felnőtt fejjel már egész másképp értelmezzük. Ezért cserélődtek fel a karakterek. Minden szereplőben látjuk a jó és rossz dolgokat is. Ha kicsit átértelmezzük a farkas gondolkodását, majd azt, amit Piroskáék művelnek a mese végén…
Tényleg érdemes újra elolvasni a régi meséket. Gyermeki szemmel ezeket a dolgokat még nem látjuk át!

6

képek: Nail

Kapcsolódó:
Még több tetoválás itt!

 

Megosztom.

Comments are closed.