Archív

Sokat beszéltünk már arról, hogy szerintünk milyenek a tetoválások és a művészek, mi mit gondolunk a munkáikról, de még sosem kérdeztük őket, mi áll egy-egy minta hátterében. Ebben a sorozatban maguk a művészek mesélik el, mit szeretnek egy-egy tetoválásban. Ma a Celtic Moon Tattoo-Art Unit egyik ifjú titánja, Balogh Ottó mutatja be kedvenc munkáit, nézzétek meg!

Nos… az első tetoválás amit kiemelnék, ez a Mick Mars tetoválás, amelyet alapból az egyik kedvenc, és számomra inspiráló hatással rendelkező svéd művész, Niki Norberg készített. Ez volt az a tetoválás, amit életemben először be mertem vállalni realisztikus címszó alatt, ezért bír számomra nagy jelentőséggel. A kedvenc munkafelületere, az alkar belső részére helyeztem el a mintát, és 4-5 óra alatt el is készítettem. Úgy érzem, hogy ez a tetoválás az én akkori szintemhez képest jól sikerült, és talán egy kicsit előremutató is volt.

1

Második mintának a koponyán lévő mandalát emelném ki. Az elhelyezése nem túl gyakori, számomra elég “merész” vállalkozásnak tűnt, egyben nagy kihívásnak is, mivel a fejbőrre sokak szerint elég nehéz dolgozni. Talán a stencil felhelyezése volt a legnehezebb, plusz, hogy a vendégemnek a fejbőrén már alapból volt egy tetoválás, na, meg ugye a fájdalom… Ezt a mintát ekkora méretben alap esetben 1 alkalommal el is lehetne készíteni, viszont nekünk 2 alkalomra kellett bontani, mivel azon a területen lényegesen érzékenyebb a felület, mint bárhol máshol. Nem mondom, hogy nem élveztem :-), de azt sem mondom, hogy könnyű volt.

2

A harmadik kedvenc mintám a macska portré. Egy állatot, egy élőlényt, tehát egy olyan mintát, amiben “élet” is van, mindig nehezebb, rizikósabb elkészíteni, mint például egy mandalát. Ezek a minták mély érzelmekkel, komoly jelentésekkel bírnak a hordozóiknak, így muszáj maximálisan visszaadnunk azt, amennyire tudjuk, mint amilyen valójában is. Az állatoknál nagyon nehéz eltalálni az állat szőrzetét, orrát, szemét. Mivel még nem vagyok gyakorlott ezen a téren, kicsit félve kezdtem hozzá a dolgokhoz, de mikor előtte megrajzoltam grafittal is, rájöttem, hogy a maga valójában ez sem egy olyan bonyolult dolog, élveztem a munkát, és a vendégemnek is nagyon tetszett. :-)

3

A negyedik kedvenc mintám egy nemrég készített Főnix, melynek a jelentése inspiráló számomra is. Rólam tudni kell, hogy a színes tetoválásokat, külön hangsúlyozom: “EDDIG!” nem igazán szerettem, nehéznek, bonyolultnak tartottam a színek összeállítását, bőrbe helyezését, az átmeneteket szépen megoldani, megfelelő színekkel, megfelelő technikával… ez idáig. Ennek a mintának minden egyes percét élveztem, plusz sikerült neki a szokásos oldalas főnixek helyett a vádli külső részére elhelyezni, ami által komplexebb is lett a minta.

4

Az ötödik helyen holtversenyben áll a baglyos és a farkasos mintám. A baglyos tetoválás alapötlete már adott volt, így nem volt vele sok dolgom, de mégis élveztem minden egyes percét, plusz a bagoly fejét, és magát a kidolgozási technikát is imádom. Sokszor nehezebb egy már adott mintáról dolgozni, mert azt vagy űberelni, vagy megközelíteni kell, amit igencsak nehéz eltalálni, de ezek ellenére szerintem jól sikerült.
Nos, a farkas állítólag az egyik legfélelmetesebb emlős, noha valójában sok történet álltja az ellenkezőjét, így a tekintetét muszáj volt úgy megoldani, hogy egyben agresszív, mégis szelíd legyen, ami nem könnyű. Itt is a szőrzet volt az, ami feladta a leckét, de mint a macskánál, itt is könnyedén meglehetett oldani, plusz fekete-fehérben kérte a vendég, aminek kifejezetten örültem.

5

6

Megosztom.

Comments are closed.