Archív

Idén harmadjára vettünk részt a STRAND fesztiválon, így elég jól meg tudtam figyelni, hogyan változik a szervezés minősége a korábbi évekhez képest. Lehet, hogy a kései érkezés miatt, de nyoma sem volt a tavalyi kígyózó soroknak a beengedésnél, így pár perc alatt bejutottunk, és a biztonsági őrök sem különösebben szőröztek minden testüregünk átkutatásával, nem úgy, mint az EFOTT-on. Nem ez volt persze az egyetlen különbség a két fesztivál között. Igaz ugyan, hogy itt négy decis Heinekent tudtunk venni 490 Ft-ért, de azért legalább nem kellett fél órát sorban állni, a legnagyobb tömegek előtt zajló koncertek alatt sem volt durva a sor.

NOW_0353

Ami a programokat illeti, már előzetesen sem nyűgözött le annyira a műsor, amit élőben nézve is csak megerősíteni tudok: a Simple Plan és az All Time Low a közepesen spicces fesztiválállapotomban pont ugyanannyira semmilyen rágógumizenének tűnt, egész egyszerűen 3-4 szám után totálisan meguntam az egészet, és inkább elindultam más program után nézni, ami leginkább egy céltalan fel-alá bolyongás lett végül.

DSC_2378

Az egész program csúcspontja talán a szombati Szabó Balázs Bandája, az azt követő Glass Animals, majd a Hiperkarma volt, én legalábbis ekkortájt éreztem először úgy, hogy végre le is kötnek a koncertek. Bérczesi Robi talán akkor kapta a legnagyobb tapsot, amikor bemondta, hogy egy éve tiszta, pedig amúgy maga a produkció is teljesen rendben volt, a Halloween-i visszatérő buli óta egyszer sem láttam úgy a zenekart, hogy egy kicsit is szét lenne csúszva.

NOW_0572

Külön színfoltja volt még a fesztiválnak a Petőfi rádió backstage színpad, ahol kora délutántól beszélgetések, akusztikus fellépések voltak, itt szembesülhettem azzal a ténnyel, hogy a Nemzet Toxikológusa, Zacher Gábor lassan nagyobb sztár, mint egy átlag délután kettőkor fellépő zenekar, lévén, hogy az utolsó nap már két különböző helyszínen is tartott előadást. Érdemes egyszer megnézni, mert néha viccesebben ad elő, mint egy stand-upos, és lehet, hogy több értelme van, mint az Ocho Machonak és az Intim Torna Illegálnak a nagyszínpadon együttvéve.

DSC_3716

A nagyszínpad programját egyébként Aoki István sütőipari szakmunkás zárta, aki ismét megmutatta az első sorokban állóknak a tortakészítési és -eldobási képességeit, de ezen kívül csak annyira kötött le, mint a második bekezdésben említett húzónevek, így a kezdődő esőre és a vészesen közelgő Szegedi Ifjúsági Napokra való tekintettel inkább igyekeztem minél hamarabb nyugovóra térni.

tsoree
fotó: Steinter Niki és Zsiga Pál

Kapcsolódó:
Még több Szabó Balázs Bandája itt!
Birdman és a 4akkord
Friss klip: Hiperkarma – Senkitöbbet
Gyorsjelentés a 2014-es STRANDról!

Zamárdiban mindig esik – Strand 2014 beszámoló
Az a bizonyos ByeAlex koncert…
Strand Fesztivál 2013 – Az első…
Koncertekkel egybekötött nyaralás – EFOTT 2015 összefoglaló

NOW_0387

DSC_3473

Megosztom.

Comments are closed.