Archív

tts1200

A nagy nyári hőségben délután négyre szaladtam a Dürerbe, keresztül a forró városon. Szeretem az ELTE BTK régi épületét, ahol valahogy mindig jó a hangulat. Most a második Tattoo the Sun került itt megrendezésre, ez volt a sietségem oka. Ez a tetoválások, a tetováltak versenye, ahol bárki megmutathatja, mit visel a bőrén. Elméletileg a szakmai zsűri előzetesen beküldött képek alapján már csinált egy előszűrést, de a helyszínen még lehetett nevezni, így aztán bekerült a mezőnybe néhány olyan alkotás is, aminek valószínűleg inkább csak eszmei, érzelmi értéke van.

 

Öt körül megnyitották a rendezvénnyel együtt három grafikus-művész kiállítását is, Havancsák Gyula, Borbás Róbert és Jacsó Balázs munkáit biggyesztették a falra, jól tették. Ezután kezdték a zsűrizést, a delikvensek egyesével dugták a színpadon ülő kritikus szemek orra alá – ha szabad ilyen képzavarral élnem – a tetoválásaikat. Akadtak köztük igen szép darabok is, hiányzott is egy kivetítő, hogy a kíváncsiskodók is láthassák, miről van szó. Aztán jó ideig semmi. A meghirdetett titokzatosan hangzó extrém show este nyolcra csúszott át, ezért előbbre hozták a Slam Poerty Astoria gyöngyszemeit. Szeretem a verseket, füleltem is erősen, de alig pár perccel később azon kaptam magam, hogy élénken csevegek a körülöttem ülőkkel, és bár újra és újra figyelni próbáltam, nem kötött le igazán. Kár érte.

 

A kis- és nagyteremben fél nyolctól folyamatosan koncertek mentek olyan nevekkel, mint Don Gatto, Watch My Dying, Cadaveres és még az extrém show is megérkezett, egy jó kiállású srácot akasztottak kampóra gyorsan és lengettek egy kicsit, mint a tekegolyót. Került győztes-hirdetés is, aztán buli hajnalig, kötelesség letudva.

 

Szerettem a bulit, Dürerben nagyon rossz sosem lehet, de a versennyel és a szervezéssel kapcsolatban volt hiányérzetem, nem is tudom pontosan honnan. Kicsit akadozott a dolog, nem fordítottak elég hangsúlyt a tetkókra, pedig ez lett volna a lényeg. A fényfestményekben nem csalódtam, Havancsák Gyula Poe-munkáját egyenesen imádtam kicsiben és nagyban is. A meghívott együttesek rendben voltak, csak hát megfőttünk a kisteremben, de nem baj, jobban csúszott a hideg sör. Szóval összességében jó volt, köszönjük!

 

DE

képek: Zsiga Pál, valamint facebook.com/tattoothesunfesttetovalasverseny

 

 

Megosztom.

Szólj hozzá