Archív

qw1Szombathely, 12.10.21. – Két napos tetováló versenyt és –expót csaptak a hétvégén Szombathelyen a művelődési ház tornatermében. Elég kevéssé promótálták a rendezvényt és nem is az MTSZ (Magyar Tetoválók Szövetsége) berkein belül intézték – ami alapvetően nem volt baj – , de azért gyűltek a népek, ha nem is sokan.


Kora délután zizzentették be a tűket a versenyzők, abba sem hagyták estig. A bejáratnál egy veszprémi rockabily shop vonzotta a mütyürök közt bogarászni vágyókat nagy masnikkal, James Dean-es hűtőmágnesekkel és színes fülbevalókkal, de megkezdődött a konstans korzózás a boxok között, amiből egy átlagos expóhoz képest azért lássuk be, kevés volt.
Többek között megjelent a szegedi Sun City Tattoo, a Dr Ink Tattoo lányai, a Locomotiv Tattoo, a Dark Art-ot Sárközi Zsolt, a Celtic Moon-t pedig James. Szombaton itt mutatták be Pongor Sándor The Body Suit Project című könyvét, ami egy nagyszabású projekt végterméke, sokan vettek benne részt, terveztek teljes testes tetoválásokat, hangsúlyozva azok művészeti értékét.
A művészek előre megbeszélt mintákat varrhattak, ami legtöbbjüknek lazán teljesíthető feladat. Néhányuk viszont nem csak a saját emberén ügyködött, hanem a bevállalósabbak be is ugorhattak, ahogy tette ezt a főszervező is, aki a verseny vége felé járva minden művésszel aláíratta a mellkasát emlékül.

 


A legtöbbet James és Sárközi Zsolt standjánál lézengtem, nem titok, mindketten nagy kedvenceim, itt sem múlták alul magukat, ráadásul mindketten portrét tetováltak. James egy gyönyörű élénk zöldekben pompázó képet, Sárközi Zsolt pedig egy összetettebb, több arcból álló piros-fekete kollázst.

 Zagyvai Gábornál végignéztünk egy teljes hegtetkó elkészítését, itt voltak kirakva a kis kártyák „Igen, fáj!” felirattal, és hát látszott is az alany arcán, nem kellett kérdezni semmit


Volt persze tetovált lányok „szépségversenye” és a legrosszabb tetkók zsűrizése is, ahol a nyertes, egy traktoros minta büszke tulajdonosa, lézeres eltávolítást és takaró tetoválást nyert. Vasárnap este pedig egy helyi banda melegített elő a tejföl sűrűségű köd miatt késve érkező Leander Risingnak, akik a bulival kárpótolták a rájuk várókat.

 

Meg

 

Megosztom.

Szólj hozzá