Archív

Az év elején jelent meg a Jazzékiel harmadik, Másokat szeretni c. albuma (kritikánk itt), amit Masokat_REMIXEK címmel újragyúrtak izgalmas DJ-k és producerek – Krizso, Anorganik, iamyank, és folytathatnánk a sort. A júliusi remix lemez megjelenése egyben videópremier is volt, most pedig elkészült a Másokat szeretni első hivatalos videoklipje, A madarak elrepültek, vele együtt pedig Sinus Node remixéhez is készült egy ezt kiegészítő videó. Nézzétek meg!

A Madarak elrepültek Kassák Lajos  “A ló meghal, a madarak kirepültek” című művére utal. Innen jött a sok vörös szín, a dalszöveg laza asszociációi, a nosztalgikus hangvétel. A döglött ló, az idő, a madár, személyes kacatok, stb. Olyan magunknak szóló kis utalások és gondolattársítások vannak benne, mint például a Latinovits Ködszurkáló: lefojt és enged > leköt és felold > oldás és kötés. De ezekbe nem érdemes nagyon belemenni, igazából egy egyszerű szövegvideót szerettünk volna készíteni, aminek azért a háttere is gazdagabb ingerekben. A másik elvárás pedig az volt, hogy mindez valamennyire a 90s évek korai MTV videóinak a hangulatában történjen. De a forgatás közben rögtön elkészítettük a video remixverzióját is, ami az eredeti dal Sinus Node-féle átirata. Így egy nem túl tolakodó vizuált kapott a Masokat_Remixek – számomra egyik legkedvesebb – feldolgozása.” – nyilatkozta Jakab Péter frontember a dal és a klipek kapcsán.

A videók premierjével együtt a zenekar azt is bejelentette, hogy szólógitárosukkal, Hajba Áronnal szétváltak az útjaik, Hajba ugyanis saját zenekarba kezd, ami állításuk szerint nagyon izgalmas lesz. Ezt kíváncsian várjuk. Az október 9-i koncerten Czitrom Ádám fogja helyettesíteni.

Nm

Kapcsolódó:
Nincs mentség! – Jazzékiel interjú Jakab Péterrel és Hegyi Áronnal
“Egy jó fekete-fehér Hitchcock thriller” – Jazzékiel: Másokat szeretni kritika
Óriási kerülőn át – iamyank interjú
Legyen még! – Wattican Punk Ballet és Jazzékiel lemezbemutató @ RoHAM, 2015.04.18.
Féregjárat, napfelkelte, szabadság! – Fishing on Orfű 2015

Megosztom.

Comments are closed.