Archív

Idén nyáron gyakorlatilag nem voltam este a belvárosban, és kemény három hónap fesztiválozás után már kezd hiányozni az elcseszett forgatag, bár valószínűleg sokkolóan fog hatni rám az első pár hét. Erre volt nagyon jó a tegnapi buli az A38 tetőteraszán, kiváló híd vissza a mókuskerékbe. Nem is a város szíve, mégis ízig-vérig budapesti koncert a javából.

A Sun Oneself-el azt hiszem még nem találkoztam sehol, stílusuk ha minden igaz, bátran nevezhető punk-rocknak. Egy erős A Day to Remember-es kezdés után is főleg feldolgozásokkal operáltak a kétezres évek eleji deszkás zenékkel, de akit a saját számaik érdekelnek, itt találja a 2014-es keltezésű Ilyen az élet című EP-jüket. Energikus egy móka, tipikus  délután négy/éjjel kettő fesztiválos idősávban megszokott hangulatkeltő/levezető koncert. A rajongótáboruk most is elhivatottnak tűnik, a jövőben pedig ahogy nézem, biztos nőni fog.

NOW_1382

A Szabadtéri 4akkordos Perforansz nálunk örök kedvenc, mi más lehetne négy zenei tálentum szerelmes őrültségbe hajló előadása ennyi humorral, cinizmussal és paródiával fűszerezve? Az eddigi két EP számai nagyrészt lementek, bár a nép nagy csalódására lemaradt a Pótlóbusz, valamint a Miért pózol majdnem minden lány lóval a Tinderen? c. nóták, helyette kaptuk az örömhírt, miszerint a banda továbbjutott a Ki Mit Tube középdöntőjére, ezért keddre meg kell írniuk egy számot, na meg készíteni is egy klipet róla. Kissé hiányoltam a hangszercseréket, na meg a dobos, Soma szólószámát, de talán legközelebb, 19-én a G3-ban pótolják ezeket.

NOW_1445

Az idén első nagylemezét megjelentető Fatal Error eléggé szépen ível felfelé, idén már rengeteg fesztiválon láthattuk őket. A zenekar hagyományosan nagyon erős a színpadon, a kezdetektől fogva iszonyat lendületes megjelenéssel adják elő az amúgy is többnyire lendületes számaikat. Néha érezni lehetett, ahogy a hajó lengedezik az ugráló talpak alatt, ami valószínűleg inkább a gyomorban folyó nagyobb koncertnek volt köszönhető, azonban simán bennük van a pontenciál, hogy hamarosan az ő közönségük idézze elő ugyanezt.

NOW_1691

Nm
Képek: Zsiga Pál

Kapcsolódó:
Sok Fatal Error klip, interjúk, stb
Sz4p-ről videók, interjúk, lemezek

 

Megosztom.

Comments are closed.