Archív

Nem csak NOWmagazinként, de a kezdetek óta közelről figyeltük, ismertük a Leander Rising munkásságát az első YouToube-ra felkerült daloktól, a komplett zenekar felállásán át mostanáig. Ebben a formában ez az utolsó interjúnk velük, amit nálunk, most először olvashattok! A jövőről Köteles Leanderrel beszélgettünk egy kicsit.

Elég sokkolóan ért a hír, de talán már sejthető volt. Mégis mi vezetett titeket a döntéshez, hogy külön utakon folytassátok?
Leander: Zenei és nézeteltérésbeli különbségek miatt öt év után véget ér a zenekar pályafutása.

leazp1330_a

Ki hogyan folytatja majd a jövőben? Milyen zenekarok futnak tovább, és milyen új tervek vannak?
Leander: Személy szerint én vissza fogok kanyarodni a kezdetekhez, egyedül összedobok egy egész lemezt Leander Kills néven. Sok mondanivalóm gyűlt össze. Olyan lemezt szeretnék, amibe minden érzelmemet és dühömet bele tudom rakni. Remélhetőleg tavasszal meg is fog jelenni és ősszel már szeretnék jelentkezni az első dalokkal. Emellett csináljuk az Amigodot. Októbertől a Leander Risinggal lenyomjuk az utolsó turnét. Szeretnénk a közönségtől méltóképpen elbúcsúzni, mert rengeteget kaptunk tőlük az elmúlt 5 évben. December 27-én a Barba Negrában végleg elköszönünk.
A fiúk nevében nem tudok nyilatkozni, de azt bizton állíthatom, hogy a Vulgar Display of Covert folytatják, tudtommal elég nagy turné van tervben náluk. Jozzynak is ott van a String Theory, és más izgalmas projektjei is alakulnak.

lzp9330_a

Mik voltak a legjobb pillanatok az elmúlt években? Mi fog a legjobban hiányozni?
Leander: Hatalmas dolgokat értünk el. Megjelent a lemezünk Európában és az USA-ban, voltunk Fonogram-díjasok, közönségszavazattal elsők az Eurovízión, felléptünk Slash előtt a Sport Arénában, megjártuk az összes nagyobb fesztivált és klubbot itthon és 8 országban léptünk fel. Közreműködött velünk Sharon a Within Temptation-ből, Chris Broderick a Megadeath-ből. Attilát és engem a Sony/ATV leszerződtetett mint dalírót, és még rengeteg dolog jut eszembe, de a legfontosabb, hogy a közönség fedezett fel minket, végig ott voltak velünk és egyre nagyobb család lettünk. A fiúk hiányozni fognak, de barátunk maradunk. A többi pedig életforma. Színpadon fogok meghalni és úgy érzem, hogy személy szerint az utam elején járok és közel sem írtam meg azokat dalokat, amik bennem vannak. :)

NOW_2170

A zenekar facebook oldala a a december 27-i búcsúkoncertig aktív marad, és addig is csinálnak egy utolsó turnét, amelynek záróakkordja lesz a 27-i koncert a budapesti Barba Negrában, a többi dátumot alább látjátok.

Décsy Eszter
fotók: Zsiga Pál

11350691_952057068169818_3620974278629236384_n

Kapcsolódó:
Eddigi Leander Rising cikkeinki tt
Olvastál már az Amigodról? Tedd meg itt!
String Theory videók, cikkek, képek itt!

Megosztom.

Comments are closed.