Archív

ek00Tegnap este játszott először az Esti Kornél új felállásban az új Gödör Klubban. Nem költöztek nagyon messzire az előző helytől; a Király utca elejére telepedtek le. Kisebb, mint a régi, és végig az volt az érzésem, mintha még nem lett volna kész a hely és a mennyezet bármikor leszakadhatna, szerelgették is szorgosan létráról ügyes munkásemberek. De legalább van tojáskeltetős fedett dohányzó, hogy ne fagyjunk teljesen kockásra.

 

Nem is ez a lényeg, végül is Esti Kornélra jöttünk vagy mi. Amióta a banda és Nagy István, az előző énekes útjai elváltak, ez volt az első fellépésük a két új taggal: Bodor Áron énekel, és Horváth Kristóf gitározik. Még odafelé megfogadtam, hogy nem fogok összehasonlítgatni senkit senkivel, de nem ment. Nagy István olyan karizmatikus és energikus volt a színpadon, hogy azt kevesen képesek felülmúlni, éppen ezért nagyon kíváncsi voltam Áronra, és nem irigyeltem, magasan van a léc.

 

A srácok egy laza fél órás késéssel kezdtek, ki tudja miért, de addigra legalább majdnem megtelt a Gödör. Mint mindig, most is nagyon jó bulit csináltak, pontosan, profin zenélnek. Az éneket viszont sajnos nagyon rosszul hangosították, túl volt húzva, de annyira, hogy néha ki akartam menekülni. Persze valójában nem mentem sehova, zúgott is a fülem még vagy fél óráig koncert után. Áron jól énekel. És pont. De néha az volt az érzésem, hogy túlságosan kontrollálja magát, mintha nem tudna lelazulni, és ez az, ami hiányzott. És itt jön az összehasonlítás; István képes volt megőrülni a színpadon, Áron pedig megszeppenve, de profin tolta végig a koncertet. Majd belejön.

 

Összességében nagyon jó buli volt (a hangosítás ellenére), ez a közönségen is látszott. Játszották a Megjöttem végre című új számukat is, amit most december elején rögzítettek a Bródy házban. Áron és Kristóf jó helyen van, és látszik, hogy hatalmas energiával mennek előre, haladnak új lemez és remélhetőleg sok koncert felé.

 

DE
fotók: Zsiga Pál

 


Megosztom.

Szólj hozzá