Archív

ki0

A Kiégő izzók egy visual group. Nehezen megfogható kategória, mert annyi mindennel foglalkoznak, hogy még felsorolni is nehéz lenne. Vizuális művészekről van szó, jelentsen nektek bármit is ez a kifejezés.


Még olyan 6-7 évvel ezelőtt egyszer a Merlinben buliztam, akkor még voltak ott drum’n’bass partik. Egyik ilyen alkalommal feltűnt, hogy valami elképesztően jó fények vannak és igen kreatív cuccokat vetítenek a falra. Aztán valahogy sikerült kibogarásznom – fene tudja milyen indíttatásból -, hogy kik művelték mindezt. Nem mintha ilyesmivel gyakran foglalkoznék, de akkor valahogy mégis érdeket. Azóta van a fejemben a Kiégő izzók neve, és időről időre belefutok. Általában olyankor, amikor felfigyelek arra, hogy egy-egy bulin vagy koncerten mennyire lenyűgöző a látvány.

A Kiégő izzók arra használja a fényt, amire egy festő az ecsetet: fénnyel, lézerrel festenek, megtöltenek tereket, tökéletes LSD trip-et képesek kreálni pszichoaktív szerek nélkül. Installációikat, vizuális effektjeiket mindig valamilyen precízen választott hozzáillő zene kíséri – ellenkező esetben az ő látványviláguk adja a zenére komponált aláfestést. A vizuális elemeket arra használják, hogy tökéletesen megtöltsenek vele tereket, és azzal kedvükre játszhassanak. Az elmúlt néhány évben bejárták a világot, különböző rangos eseményeken mutatva meg a tudásukat.

kiego-ki1

Tagok:
Farkas Fülöp (színpad design, installáció, videó, fotózás, montázsok, szerkesztés)
Zádor Tamás (menedzsment, színpad design, installáció, videó, fotózás, montázsok)
Noll Márton (színpad design, installáció, videó, fotózás, montázsok, szerkesztés)
Kitzinger Gábor (videó, 3D, montázsok, szerkesztés)
Sarkadi Nagy Balázs (színpad design, videó, tipográfia, montázsok, szerkesztés)
Bradák Balázs (grafika, videó, animáció, 3D)
Megyeri Krisztián (installáció, videó)

Nagyon érdemes megnézni élőben mit művelnek, legközelebb január végén alkotnak majd. Január 25-én az NVC 8éves bulijára egy nagyméretű mappelt installációt készítenek az Extraweltnek. Facebook event
Január 26-án pedig az A38-on a Cadik lemezbemutató koncertjére csinálják a fénytechnikát, facebook event
Nem is szaporítanám a szót, jöjjön néhány kedvcsináló videó az eddigi munkáikról.

Kiégő izzók a facebookon

DE
képek: Kiégő izzókDivine Coalescence – Dom Perignon Creators Event, 2012Kispál és a borz @ Művészetek Palotája, 2009 december


Immersive Surfaces, DUMBO Arts Festival @ New York City, 2011

Megosztom.

Szólj hozzá