Archív

Péntek este a KVLT-ban a Real Lies, az Autopilot és az Alone in the Moon csapata megmutatta, milyen az amikor egy zenekar jelen van a színpadon. 

Először is egy kis tévhitet szeretnék eloszlatni az olvasók között: a KVLT már nem a régi Vörös Yuk stílusában üzemel, nincs már annyi szakadt punk, és sokkal menőbb helynek néz ki, mint nagyon sok “menőnek” számító belvárosi klub. Persze a sör még néha így is meleg, és előfordulnak pornó forgatásból visszamaradt vagy éppen arra igyekvő leopárd mintás kabátban tipegő hölgyek, de ennyi, ez maradt meg a régi idők emlékeiből. Csak a nosztalgia, semmi több.

Az esti bulit a szegedi Real Lies kezdte. Szeretem ezt a brigádot, nagyon jól meg tudnak szólalni színpadon. Lemezen sem kis miska amit művelnek, de az egész a deszkákon teljesedik ki. Itt jön át az energia, a hangulat és minden ami kell. A legjobb az egészben, hogy a koncertjük elején kb. 5-6 ember ácsorgott a színpad előtt, de letörtségtől mentesen tolták a jobbnál jobb számokat. Nem ismerem névről a srácok dalait, de egy nagyon erős setlistet sikerült összepakolniuk erre az estére.

IMG_2867

Utánuk következett az Autopilot. Rutin és tökösség a javából, nagyon összeszokottak a srácok. Náluk már azért kicsit lazább vizekre evezünk, nagyon nagy gitártémák, iszonyat jó groove-ok és elszállások mutatják meg, hogy ők is egy hihetetlenül jó banda a mi kis hazánkban. Már nem először hallom őket, viszont mindig tudnak valami meglepetést belecsempészni a koncertjükbe, itt is volt egy-kettő számomra. Játszottak új számot is, és eljátszották az egyik személyes örök favorit számomat is, Joe Bonamassától a Ballad of John Henry című szám átdolgozását. Imádtam! Iszonyat jól áll nekik ez a nagyon kidolgozott blues-rock dolog. Szerintem ezzel kellene tovább száguldaniuk a poros országutakon.

IMG_2943

Utolsóként pedig érkezett a magyar modern grunge és metál keverék, az Alone in the Moon. Most láttam őket élőben először, viszont az albumot, ami nálunk debütált már többször is meghallgattam, például múltkor amikor Bécs felé száguldoztam a sztrádán. Iszonyat jó volt vezetés közben, a QOTSA Songs For The Deaf albumával egyetemben. No, de színpadon a legtökösebbek, úgy szólaltak meg, mint ahogy egy ilyen csapatnak kell, jó erős basszussal és dobbal, ami alá faszán oda volt pakolva a gitár is. Bár őszintén megvallva a koncertben a legjobb a dobos, Menyhárt Balázs úr arckifejezései voltak. Igazi zenész feeling, átélés a javából. Imádom a srácok dalait, látszik benne a kidolgozottság és a tökösség, ami szerintem a legfontosabb egy zenekarban. Élőben az éneken egy kicsit javítani kellene. A koncert végére egy totális házibuli hangulat kerekedett a családias tömeg miatt.

IMG_2995

Összességében egy rohadt király koncert van mögöttünk, amit leírhatatlanul élveztem és szerintem mindenki aki ott volt. Hajrá tovább!

 

Zsirmon Norbi
fotók: Edőcs Kati

Kapcsolódó:
Még több Real Lies itt
Autopilotról itt olvashattok még
Az Alone in the Moon cikkeink itt

Megosztom.

Comments are closed.