Archív

Biztosan mindannyian elképzeltünk magunknak egy másik dimenziót ahol úgy élhetünk, ahogy kedvünk tartja, azt tehetjük, amit mindig is szerettünk volna, és azok lehetünk, akik lenni akarunk – mindenféle szociális kényszer nélkül. Képzeljük el, hogy mindezt összegyűjtjük, belerakjuk egy dobozba és megvalósul minden, amit csak idealista elménk kitalált.

Fufavi Lilla publicisztika szakon szerezte meg diplomáját Bécsben. Hála egy váratlan fordulatnak, vissza költözött Budapestre és a divat világban helyezkedett el, létrehozva a saját varázslatos dobozát. Alap kompozíciója nem más, mint az abszolút nőiesség megformálása, a szépség tisztelete a megfelelően választott anyagokkal, a színek variációival, és nem utolsó sorban a kitűnően megszerkesztett szabásvonalakkal – a legapróbb részletekig kidolgozva.

Fantáziája rendkívül színes és magával ragadó. Nem, nem látok bele a gondolataiba, viszont ez a bizonyos doboz bárki számára megtalálható Budapesten a Galamb utca 3. szám alatt. Mindenképpen érdemes ellátogatni, hiszen a márka épp most dobott piacra egy új kollekciót N°7 elnevezéssel.

Az elegancia, a keleties stílusjegyek elmaradhatatlan elemei a tervezés folyamatának. Alapszínei a megszokottak, de mégis örökzöldek: fekete, fehér szürke illetve ezüst árnyalatok; mesterien komponálva a jég és tej kék lágy tónusaival, megspékelve nüánsznyi bíbor és lazac színekkel. Stílusa napról napra fejlődik, finomul s tisztul le. Mint minden munkája, a N°7 is kiemelkedő minőség. Most először a párizsi Premier Vision anyagkiállításról rendelték a rendkívül egyedi anyagokat, textileket. A szabást tekintve a gallér és az extrém gombolási szimbólumok újra felbukkannak az előző kollekciókból.

“Örök darabokban gondolkodom, amiket kollekcióról kollekcióra finomítok és tökéletesítek. A ruháim lényege, tartalmuk igazi súlya a részletek kidolgozottságában rejlik, így az olyan felületekre is gondot fordítok, melyek első pillantásra nem szembetűnőek. A kollekcióimban időről időre a legjobb darabjaimat viszem tovább, gondolom újra, jobbnál jobb anyagokat használva, egyre precízebb szabásmintákat készítve és természetesen kiegészítve a legújabb ötleteimmel.”

Az image képek – ismételten – káprázatosan egyediek lettek. A doboz motívum, a ketté fűrészelt díszletek, és a megvilágítás sem elhanyagolandó. A tervező a kettősséget mint szimbólum használja, és nem csak a Fufavi márkában találkozhatunk ezzel. Almárkája a Back to the Fox elnevezést kapta. A társtervező nem más, mint Tóth Eszter. A fókusz középpontjában az uniszex dzsekik foglalnak helyet. Főként a fiatalságnak szól, de természetesen a kollekció darabjainak viselése kortól független. Minden egyes darab kétféleképp hordható, mivel a kabátok kifordíthatóak. A dzsekik belseje az emberek visszafogottabb énjét sugározza. A külső rész vízlepergetős anyagból készült, dinamikus színekkel jeleníti meg a személyiség tüzes, nyüzsgő oldalát. „Mindannyiunk rendelkezik egy megszelídített, a társadalmi konvenciókhoz igazodó énnel, de mindenkiben ott rejlik valahol egy sokkal makacsabb életimádó, hedonista én tudat is.”

11953457_991582540863572_7828166419264663450_o

Ha felkeltette érdeklődéseteket a Fufavi illetve a Back to the Fox, látogassatok el Facebook oldalukra, vagy Fufavi Lilla honlapjára. Majdnem minden héten szerveznek egy kis játékot vagy eventet, és kedvezményesen tudtok vásárolni a megjelölt darabokból. Érdemes követni.

Hernádi Anita
képek: facebook.com/fufavi

Kapcsolódó:
Még több magyar tervező itt!

Megosztom.

Comments are closed.