Archív

Volt már szó nálunk a The pUnch-ról, most pedig az első klipjük premierje után egy nappal a rendező/vágó, Bertalan Balázs mond nekünk pár dolgot arról, hogyan is alakult a munka a zenekarral.

“A klip munkálatai valamikor április végén kezdődtek meg – pontosabban indultak újra -, amikor Jimmel, a zenekar frontemberével egy másik projekt forgatása után a Keleti Blokk klubhelységében söröztünk. Ekkor meséltem neki egy régi tervemről, miszerint egyszer kipróbálnám magam videoklip-készítésben, mire ő rögtön elő is állt a lehetőséggel: ’14 őszén ők már forgattak egy rakás anyagot a Depravity-hez egy közeli uszodában, de aztán senkinek sem volt érkezése kezdeni valamit a felvételekkel. Akkor már elég jól ismertem a zenekar dalait, így kaptam az alkalmon: pár nap múlva megkaptam a nyers felvételeket egy pendrive-on, „csinálj belőle valamit, ha tudsz” felszólítással.

Így aztán, bár a klip gerincét én találtam ki, a részleteket mindig a zenekarral közösen: sok mindent forgattunk hozzá utólag, és rendszeresen egyeztettünk, hogy tetszik-e nekik a klip aktuális állása. Szóval a végeredmény teljes konszenzus alapján alakult ki – és ezért is tartott kb. 4 hónapig, míg elkészült. Munka, egyetem, nyár, technikai gondok – az én gépem például a végső verzió kialakulása előtt nagyjából egy órával ment tönkre, valamint a dal soundjával sem voltak eleinte megelégedve a srácok, így az újrakeverés miatt is csúszott a projekt.

Az már az elején elvárás volt a zenekar részéről, hogy semmiféle hagyományos narratívát ne használjak, egy intuitív-asszociatív villanáshalmazt képzelnek el, én pedig ennek szellemében próbáltam lekövetni a dal dinamikáját, hangulatváltozásait. A célom a dalt belengő depresszív-szorongató feszültség visszaadása volt, mintha álmokból, gondolatokból, emlékekből állna össze egy film az ember fejében. Mivel már a közös munka előtt is közel állt hozzám a Punch zenéje, nem okozott gondot az azonosulás. Imádtam dolgozni rajta, de azért 4 hónap hosszú idő, úgyhogy már ideje volt, hogy kikerüljön a kezeink közül.”

The pUnch zenék itt!
The pUnch a facebookon

Kapcsolódó:
Gyapjúkotont mindenkinek! – Néhai Bárány lemezMEGmutató & The Punch, (Middlemist Red) @ Corvintető, 2014.05.23.
Magánbuli mindenkinek! The pUnch interjú

Megosztom.

Comments are closed.