Archív

Még novemberben készült egy rövid interjú a Miseriummal készülő albumukról és videójukról. A napokban kijött az album is Return to Grace címmel, amit meghallgattunk gyorsan.


Meg kell, hogy mondjam, mivel csak egyetlen dalt hallottam a készülő albumról, a Cobalt Clouds Approaching-ot, amihez klip is volt, teljesen másra számítottam. Az említett szám az a fajta progresszív metál, amit elsőre szeretek, hallgatom egy darabig, de nem olyan sokáig. Jó, jó, de végül elfelejtkezem róla. Az interjúból kiderült, hogy azért ezt a számot választották a srácok, mert az egész albumon egyedül ennél nincs vendégzenész. Kicsit úgy érzem, nem ez volt a legjobb ötlet.

A lemez többi száma ugyanis szerintem lazán veri a Cobalt Clouds-ot. A lemez egységes, mégis minden dal másmilyen, a stílusok keverednek, mint a mályvacukor. Ez köszönhető annak is, hogy rengetegen piszkáltak bele a dalokba: Ilyés Róbert (ex-Miserium) és Olt Ákos a Kill with Hate-ből (ex-Miserium). Vörös Attila, Jozzy és Köteles Leander a Leander Rising-ból, és Maczák Márk is, aki rappel. Molnár Bálint (ex-Insane) és Peter John Kiss (Till We Drop) közösen énekelnek egyet, és még sorolhatnám.

A keverés elég jól sikerült, szépen kijönnek a hangok, ha jó hangosan hallgatja az ember. Álmos zongoratémáit egyszerűen imádtam, nagyon szépek, lágyak, belemásztak a fülembe! Már első hallgatásra is folyamatosan figyeltem a zenére, de nem kellett megerőltetnem magam, ami ritkán fordul elő metálnál. A gitártémák lágyak és ütősek, pörögnek rendesen, a basszus pedig dögös.
Mivel az egész album nagyon egyben van, nem tudok kiemelni egy-egy dalt, megjegyezném viszont, hogy az Insubordinate-nél Leander hangja nagyon illik a zenéhez, illene a többihez is, énekelhetne többet. Illetve a Dreamtide egy könnyen emészthető, dallamos darab, „slágeres”, ebben rappelget Maczák Márk és Peter John Kiss, de ez közel sem ugrik ki annyira, mint vártam.

Összességében egy jól sikerült experimental-progresszív metál lemezről van itt szó, meghallgathatjátok a Soundcloud-on és letölthetitek a banda oldaláról. Tessék nekiugrani!

Dalok:
The Veiled Tale feat. Zoltán -Töfi- Cserfalvi
    Outer Space System Sequencer (Industrial Intermezzo) feat. Rohiro
    All Lights Out (In Celestial Spheres) feat. Bálint Molnár & Peter John Kiss
    Star Curtain feat. Péter Háry
    Imaginatoin Destroyed feat. Ákos Olt
    Cobalt Clouds Approaching
    Insubordinate (Golden Ashes) feat. Leander Köteles
    Music Box feat. Judit Rozsnyói & Péter Háry
    Out Of Reach feat. Attila Vörös
    Nebula Helix (Dedicated to Daniel Gildenlöw) feat. József -Jozzy- Takács
    Wanderer
    Dreamtide (bonus track 1) feat. József -Jozzy- Takács, Peter John Kiss & Márk -Chicks- Maczák
    Wayfaring Stranger (bonus track 2) feat. Rohiro
    Insubordinate (bonus track x) feat. Béla Boros

DE
képek: miserium.hu

 
miser-rtg

Megosztom.

Szólj hozzá