Archív

Rendhagyó módon egy rövidfilmről lenne most szó, mégpedig Az öngyilkos fivérek folyamatos és siralmas regéje (The Continuing and Lamentable Saga of the Suicide Brothers) című alkotásról.

Az igen rövid történet kiagyalója Rupert Friend és Tom Mison, akik gyorsan magukra is osztották a főszerepet, a szuicid hajlamú testvérpár formájában. Az angol srácok nagy színészi múlttal nem rendelkeznek, Rupert Friend-nek talán az egyetlen jelentősebb szerepe volt Mr. Wickham a Büszkeség és balítélet 2005-ös adaptációjában.

A film sztorija nem bonyolult: adott a két fivér, akik sivár hétköznapjaikat egy kicsi mesebeli házikóban tengetik, egy asztalnál egymással szemben ülve, aztán hirtelen megjelenik egy tündér, aki feléleszti őket. Ezután minden este valamilyen újabb módon próbálják kinyírni magukat. Aztán eljutnak a feketeerdő tortáig…

A rövidfilm rendezésére Arran és Corran Brownlee-t kérték fel, akik szintén nem rendelkeznek híres filmes háttérrel, az IMDb-t böngészve egyedül a The Libertine (Rochester grófja – Pokoli kéj, 2004) című Johnny Depp filmben ügyködtek egy kicsit, és rendezték hozzá a werkfilmet.

A film látványvilága mesebeli, de mindenképpen figyelemre méltó. Ebbe a sminkeseket is beleértve, akik szerintem szép munkát végeztek. A készítésnél a díszletre és a színészekre ráhúztak egy kis CGI-t is, ami nagyon sokat dob a látványon.  A rideg téli kinti világot – az öngyilkossági kísérletek színterét – tökéletesen egyensúlyozza a kis ház belső melegsége.

Nem utolsó sorban ott a sztori harmadik szereplője, a furcsa kis tündér, akinek láthatóan minden vágya, hogy a testvérek végre kinyiffanjanak. Ő Keira Knightley, bár nem könnyű felismerni a kis csillivilli tündérke-csillámpóni jelmezben.

Olyan rövid a film, hogy sokat nem is lehet róla beszélni, de összességében egy igen kreatív, kellően beteg és betegesen aranyos. A komolytalan téma ellenére az alakítások, a rendezés, azaz maga a film a helyén van, érdemes megnézni!

Meg
Képek: rottentomates.com

Megosztom.

Szólj hozzá