Archív

A budapesti Hard Rock Cafe tavaly óta döngeti a rock’n’roll-t, és idén újra megrendezi a nemzetközi tehetségkutatóját, a Hard Rock Rising-ot. A buli tegnap este elkezdődött, és a tét igen nagy…

hrb00

A Hard Rock Rising lényege, hogy a világ minden pontján lévő Hard Rock Cafe-kban nagyjából egy időben elindítanak egy válogatást, ami négy héten át tart: kilenc banda mutathatja meg, hogy mit tud, hogy továbbjuthasson a március 26-i hazai döntőbe, onnan pedig a nemzetközi selejtezőkre jut tovább, hogy Magyarországot képviselje. Az abszolút győztesnek járó elismerés mellett a Hard Rock Cafe olyan lehetőséget is biztosít, amitől bátran állíthatom, hogy bármelyik banda összepisilné magát örömében: felléphetnek a londoni Hyde Parkban rendezett koncerten Bruce Springsteen és szemtelenül sok ezer ember előtt, komplett backline-t kapnak, és cseresznyének még egy lemezszerződést is.

hardrockbp-hrb02

Közel 900 banda jelentkezett és a mostani kilencet a közönség szavazatai juttatták be a Hard Rock színpadára. Még a kezdés előtt beszélgettem a Hard Rock Rising szervezőjével, aki hatalmas mosollyal ecsetelte, hogy ez a verseny, eeez bizony fergeteges lesz, előző évben szarul szervezték és alig volt rá érdeklődés, de majd MOST!

Az az igazság, hogy nagyjából 4 percen belül adtam neki tökéletesen igazat! A hangulat nagyon jó volt, a koncertek pörögtek, pontosak voltak. A legtöbben nyilván az együttesek miatt jöttek, de látszott, hogy a random betévedt turisták és vendégek is jól érezték magukat – egy idősebb német pár nagy vigyorgás és meglepettség közepette építette magába a vacsoráját, fogalmuk sem volt, mit történik, de tetszett nekik, az biztos.

A fellépőket egy négytagú zsűri bírálta ügyesen: Hámori Eszter újságíró, Kiss Endi a Hooligans dobosa, Köteles Leander a Leander Rising-ból és Váry Zoltán a Kiss Forever Band és Sing Sing-ből. (Nem, nem ők azok a következő képen…)

hardrockbp-hrb03

Az első szerencsés a nagyon fiatal Fatal Error volt, akik szó szerint zsebre raktak mindenkit. A lehetséges fél óra alatt igazán felpörgették az embereket. Aki nem ismerné őket: igazi bulizós rockot tolnak a srácok, megmozdulnak a színpadon, minden adottságuk megvan arra, hogy megfogják az embereket.

hardrockbp-hrb4

Utánuk jött a Wall Street, akik korban és zenében is egy leheletnyivel idősebbek a többieknél, de hát ez persze nem baj, a rock örök és halhatatlan! Sajnos hozzájuk kisebb, de annál hangosabb és lelkesebb rajongótábor gyűlt össze, volt ott kézlengetés és sűrűn és szorgosan kiabálta mindenki, hogy vóóól sztrííít.

hardrockbp-hrb6

A kicsit klasszikusabb rockból visszatértünk újra a pörgéshez a Satisfiction-nel. Az énekes Szendi-Vörös Anitából annyi energia áradt, amivel nem nagyon lehetett mit kezdeni, fergetegesen zárták a bulit.

Ezután jött az eredmény, a zsűrinek nyilván nem volt könnyű dolga, de hát ezért vannak. Ki is mondták az ítéletet: március 26-án a Fatal Error-al még biztosan fogunk találkozni a három döntős között. A srácokon látszott, hogy odáig vannak, meg vissza is, de senki nem ment haza szomorúan. Mi meg várjuk a jövő keddet, amikor az Ozone Mama, a Perfect Pill és a Cruel Cure játszik, gyertek el ti is!

DE
képek: Zsiga Pál

hardrockbp-hrb05
hardrockbp-hrb07

Megosztom.

Szólj hozzá