Archív

Ha megnézitek ezt a videót, erősen le fog pottyanni az állatok, főleg, ha még azt is hozzátesszük, az egészet egyes egyedül RUMEX, alias Fazekas Fanni készítette Szigethy Márton operatőrködésével. A lényegében semmiből előbukkanó RUMEX első lépésként jól meg is nyerte az első magyar Klipszemle díját ‘Legjobb rendezés’ kategóriában. Azért ez nem semmi!

A dalt szintén egyedül készítette, majd a videót eredetileg MOME média design szakon a diplomamunkájaként forgatták háromhavi fizetéséből, egyhavi agyalás után mindössze öt nap alatt. Ehhez képest viszont feltűnően szépen, igényesen elkészített klip, amit megirigyelhet a hazai szakma. Szürreális képi asszociációi nagyon jól eltaláltak, jól rímelnek a zene elektronikus világára.

“A szakmai zsűri mint – Ács Dani, Libor Anita, Izil, Dobos Tamás és Vágvölgyi B. András – közel 900 klip kiválogatása után meglátott az enyémben valamit, egy olyan szemléletet amit én régóta próbálok elismertetni más művészeti alkotásaim kapcsán, de eddig sajnos csak külföldön talált befogadókra. Viszont a klip olyan neveket hagyott maga mögött mint a Punanny és Horváth Viktor Horváth híres és elismert rendező – mikor bemondták a nevem az átadón, nem is álltam fej a helyemről egy jó 10 másodpercig.” – mondta el Fanni a Klipszemlés díj kapcsán.

Fanni tavaly kezdett DJzni, akkor még Hollandiában, nem kis sikerekkel, itthon azonban kapcsolati tőke híján ez megszakadt. Szerencsére a Klipszemle óta ez változni látszik. Emellett borzalmasan izgalmas dolgokkal is foglakozik, egészen pontosan az agyhullámokkal kontrollálható zenével, amiről így mesélt nekünk: “Jelenleg az agyhullámokkal kontrollálható zene és vizuál érdekel a legjobban, próbálok az alap tudásomon bővíteni egy portugál alkotótársam segítségével, aki kifejezetten az agy hálózatokkal és az egy működésére specializálódott. A mi célunk ezzel a projekt sorozattal ami amúgy januárban indult Berlinben a CTM fesztivál kapcsán, hogy megvilágítsuk az emberek számára, az agyhullám egy létező dolog és valóban leprogramozható már rengeteg dolog, amit kontrollálni lehet vele.” (Erről bővebben itt és itt olvashattok)

És akkor íme a videó:

Megosztom.

Comments are closed.