Archív

Az előző testmódosítási cikk sikerén felbuzdulva megkerestem a Guinness-rekordert, aki ezt a rekordot a piercingjeinek számával állította fel. Ugyanezen kategória női győztese több mint 7000 piercinggel rendelkezik. Ő a lassan nagypapa korban lévő német informatikus, Rolf Buchholz.

Piercingeken kívül a tetoválás egyik kiemelkedő alakja, hiszen teste nagy részét is különböző minták borítják. Pár éve a suspensionnek, vagyis a felfüggesztésnek is hódol. Ezekről a szenvedélyekről kérdeztem, olvassatok szeretettel!

 

Hány éves vagy pontosan?
53
Hány évesen lett először tetoválásod vagy piercinged?
40 évesen, addig egy darab se volt. Egyszer úgy ébredtem, hogy kell egy piercing, aztán még egy, majd nem volt megállás.
Hány piercinged és tetoválásod van?
453 piercingem van, és egy tetoválásom. De az teljes testes. :)
Hány százaléka van kitetoválva a testednek?
Hát… úgy körülbelül a 90%-át a testemnek tetoválások borítják, de ez egy teljesen összefüggő munka.

 

rb-rb01

Mi motivált arra, hogy testmódosításokat végeztess? Illetve milyen módosításaid vannak?
Nagyon egyszerű az egész, azért csináltam, mert szerettem, és mert szeretem még mindig. És persze, mert tetszik. Szóval, van egy pár darab piercingem, ketté van vágva a nyelvem, vannak tetoválásaim, hegtetoválásaim, szarvacskáim, egyéb implantátumaim szerte a testemben, és subdermál implantátumaim is.
Mit gondolsz a társadalomról, és ők hogy fogadnak el téged? Családod van?
Nem, családom az nincs. A legtöbb ember nem szól semmit, csak néz. A gyerekek meg az idősebbek kevésbé fogadják el. Normális életem van, informatikát tanultam, és most is egy informatikai cégnek dolgozok Németországban.
Nagy híve vagy az úgynevezett suspensionnak, vagyis felfüggesztésnek. Ezzel hol és mikor találkoztál?
2003-ban Malmőben, egy tetoválás kiállításon. Az én első felfüggesztésemre 2004-ben került sor, és az óta szeretem ezt a műfajt. Amikor bemutatókon járok lehetőségeimhez képest részt is veszek bennük.
Mit érzel közben?
Jó érzés. Fáj, de jól esik. Utána megkönnyebbültebb vagyok és sokkal boldogabb.

 

rb-rb02

Mit éreztél, amikor megkaptad a Guinness rekordot, mint a legtöbb piercinggel rendelkező férfi?
Nagyon boldog voltam. Büszke és elégedett, ez egy különleges alkalom volt, amit nem lehet elmondani. Az tett a legboldogabbá, hogy az egész világ látta a piercingjeimet.
Mi a végső célod?
Nincs végső cél, a testmódosítás egy olyan folyamat, amire ha egyszer ráéreztél, onnantól kezdve annak élsz, és nincs vége. Végtelen.
Mit gondolsz azokról, akik ezt haszontalannak gondolják?
A vélemény szabad, mindenki azt gondol, amit akar, és azt csinál a testével, amit akar. Én ezt akarom, ezt csinálom.
Rolf bebizonyította, hogy így is teljes életet lehet élni, lehet dolgozni és hódolni a szenvedélynek. Pontosan tudja, mit akar, tisztában van a testével, a határaival. És elfogadjak, hiszen jól dolgozik, mint mérnök. Sajnos nálunk valószínűleg nem így lenne, de remélem hazánk is elér oda, hogy elfogadjuk az ilyen embereket. Semmiben nem különböznek tőlünk. Ideje lenne leszámolni a sztereotípiákkal, mert ki tudja, mi rejlik az öltöny alatt…

 

Ákos voltam…
képek: wz-newsline.de, vice.com

 

rb-rb03

Megosztom.

Szólj hozzá