Archív

Múlt vasárnap futottam bele a budapesti The Luckies zenekar bemutatkozó kislemezébe. A No Longer Blue egy négy számos laza rock lemez, semmi több. Kicsit Beatles, kicsit blues, és nagyon jó! 

Ha összességében ezt a négy számos kislemezt nézzük, akkor egy szuper bemutatkozó anyag tárul elénk. A srácok becélozták maguknak a Beatles és a hetvenes évek blues-rock világát. A zenekart Tim Atkins (ének), Springer Márton (gitár), Horváth Soma (gitár), Pongor Márton (basszus) és Stanfel Péter (dobok) alkotja. Sokan mondják hogy manapság már nem divat ilyen zenét játszani, de szerintem igen és még imádom is.

Az első szám a Smoking Lisa, nagyon jól indul, laza kezdés után jön aminek jönnie kell. Iszonyatosan ’70-es évek szájíz, az egészek van egy kis hippi érzete. Talán a gitárszólókat tudnám kiemelni, azok nagyon ott vannak. Utána pedig a címadó dal következik. A No Longer Blue viszont már egy kicsit a country elemeivel is operál, néhol már totál rockabilly hangulat. A Picture című szám is nagyon jól sikerült, szépen lüktet ahogy egy igazi blues számban kell. Utolsóként pedig a Too Fast című szám következik, kicsit Rolling Stones szájíz az eleje, de nagyon király lett, főleg az az orgona hang fogott meg a refrénnél. Teljesen americana életérzés.

Őszintén érdemes lesz rájuk figyelni, és hallgatni a kislemezüket. Élőben pedig a Mika Tivadar Mulatóban lehet elkapni őket november 12-én. Hajrá!

ZsN

12046656_934992043260419_5070459426254329745_n

Megosztom.

Comments are closed.