Archív

Bármikor jut eszembe egy jó londoni kiruccanás, kihagyhatatlan, hogy meghallgassam indulás előtt a Clash régi nagy alapvetését, a London Calling-ot. Főképp, hogy koncertre indultunk el, bár jóval előbb – Apey and the Pea, Blind Myself és Leander Rising a Machbet of Hoxtonban.

Az ok, hogy három nappal korábban érkeztünk a koncertre, roppant egyszerű: imádjuk Londont. A város illatát a metró vasporos szagától Camden fűszeres curry illatán át a pubok nehéz fabútor és sör bukéjának keverékéig. A kaotikusnak ható ősrégi és tegnapelőtt felhúzott épületek egymásmellettiségének egyedi látképét. Az emberek nyitottságát. A tömény kultúrát, és amúgy is, a város minden egyes négyzetcentiméterét. Lényegében nem is csináltuk mást a buli előtti napokban, mint magunkba szívtuk a város nyújtotta élményeket. Értsd, ráalapoztunk rendesen.

NOW_4884

A koncert napján egyébként egy kellemes túrát tettünk Stradforba (laza másfél órás út), hogy egy igazi külvárosi lepukkant, szanaszét graffitizett, omladozó régi ipartelep közepén elfogyasszunk néhány sört az első Tank Barban, ami valójában egy aprócska sörfőzőüzem, ahol közvetlenül a tartályokból csapolják a jobbnál jobb nedűt. Mivel szorított az idő, gyorsan végigkóstoltuk mindet, majd rohantunk is vissza a hipszterparadicsam Hoxtonba, ahol a koncert volt. És, hogy ott mi történt?

NOW_4967

Ott az történt, hogy az elmúlt idők legbensőségesebb, legjobb turnékoncertjét néztük meg a már jól bevált hármasnak. Apeyék kezdtek, a technika ördöge hiába köszönt be, irgalmatlan jó bulit csináltak, ahogy az utánuk játszó Blindék is, nem beszélve a búcsúturnéja vége felé járó Leander Risingról. A londoni közönség irgalmatlanul hálás volt, közel teltházzal úgy bulizott mindenki, mintha másnap jönne a világvége. Nemcsak igazi klubkoncert hangulat volt és megőrülés, de a intimitást csak még jobban fokozta, hogy a rajongók együtt bulizhattak kedvenc zenészeikkel, sőt, egyikőjük meg is hívott mindenkit a Sohoba egy icipici kis bárba, ahol dolgozik, és ahol néztek is nagyot, amikor beállítottunk vagy harmincan. A koncertről beszéljenek a képek, a többi marad Londonban. ;)

fotó: Zsiga Pál

Kapcsolódó:
Még több London
Még több Apey and the Pea
Még több Blind Myself
Még több Leander Rising

Megosztom.

Comments are closed.