Archív

burgday00Tegnap úgy döntöttünk Palival, hogy kimegyünk a Hamburger Day-re. 40 fokban, HÉV-vel, BKV-val. Megérkezésnél egyből a főzdebusz sörével akklimatizálódunk, és neki is láttunk felmérni a kínálatot. A rendezvény négykor kezdődött, ötre értünk oda, és fél hatig szinte üres volt.

 

Feltűnő volt az, hogy a top 10-es hamburgerezők közül alig vannak jelen. Nem tudom, ennek mi lehet az oka. Megbeszéltük Palival, hogy négy burgert kóstolunk meg, felezzük, és közösen alakítjuk ki a véleményünket. Ebből azonban csak 3 lett, mert menet közben kellően jóllaktunk.
Olyan helyeket céloztunk meg természetesen, amiket még nem próbáltunk.

 

Az első ilyen a Johnny’s Bistro volt, egyenesen Diósdról.
Relatíve nagy volt a sor, hiszen ez volt talán a legfürgébb brigád, akik elkezdtek dolgozni. Talán már négykor is dolgoztak. A tulajdonos nem magyar, megállás nélkül angolul beszéltek a lapok mögött. Választásunk egy Arizona burgerre esett, melyben elvileg sült erős paprika, és cheddar sajt van. Az ár 1400 forint volt, de ebben benne volt a krumpli, amit + 200 Ft-ért ki lehetett cserélni káposztasalátára. A fizetésnél adódott első félreértésünk, hiszen 1600-at kellet volna fizetnünk, mégis 2100-at adott ki a pénztárgép. De amint szóvá tettük ezt, rögtön egy add, amid van válasszal, és egy mosollyal el lett intézve az eredeti áron. Hogy ez a véletlen, vagy a kavarodás hibája? Azt majd mindenki eldönti.

 

burgday-burgday01
Leültünk enni. A hamburgerzsömle egész kiváló. Azonban a paradicsom sok, ez egy határozott mozdulattal landolt a papírtányéron. A jalapeno nem sült, inkább csak savanyított. Ez a savanyú íz szinte teljesen elviszi a burger ízét. Nem csíp, közepesen erős, de mindenképpen nagyon savanyú.  A húspogácsa lapos, amíg mi ott álltunk addig senkitől nem kérdezték meg azt, hogy mennyire legyen átsütve a hús. De ez cserébe száraz volt, és ezen a cheddar sem enyhít. A coleslaw se volt valami jó, vitték mindenfelé az ízek, de az a jó eredeti cloeslaw ízélmény nem volt meg. Ez volt az első, de minket nem győzött meg, sem ízben, sem ár-érték arányban.
Következő választásunk a W35-re esett. Amelyik meglepő módon a Wesselényi utca 35-ben található.

 

burgday-burgday02
Itt meglehetősen pici burgereket szolgáltak fel, mely, mint kiderült alappillére volt a rendezvénynek, hogy legyenek kóstoló burgerek is, melyekből az ember többet meg tud enni, a rosszullét érzete nélkül. Rendeltem egy kóstoló alapburgert, és egy jalapeno poppers-t. Hamarosan megkaptam őket, és vissza is telepedtem asztalunkhoz. Itt sem kérdezték meg mennyire süssék, de ez a közepesnél picit jobban volt átsütve, ennek ellenére középen még rózsaszín volt (ami jó – Pali). Egy nagyon pici fűszert még elbírt volna, de szinte tökéletes volt. A bacon finom, ropogós, nem papírvékony szelet. A sajt és a szószok jól kiegészítik egymást. Egyedül a bucival voltak gondok, nagyon tömény volt, nyammogós, és a megszokottnál édesebb. Nem jött be annyira, mint a többi, kár volt ezzel lerontani az összképet. Nagyon finom, de elnyomja a többi összetevő ízét.

 

burgday-burgday03
Volt még egy fél főtt krumpli mellé, ami teljesen felesleges, mivel jellegtelen, és minden ízt nélkülöz. Illetve coleslaw lilakáposztából, ami finom volt, és hosszas filozofálás után sem tudtunk rájönni, milyen fűszer alkotta az alapját (balzsamecet?). A poppers érdekes volt, kukoricapelyhes panírba forgatott sajttal töltött erős paprika forró olajban ropogósra sütve. A panír ugyan elvitte kicsit az ízeket, a szósszal mégis tényleg remek volt.

 

Utolsó helyünk a Bölcső, még a sorbaállás alatt lenyűgözött a két srác humorával, lazaságával és jófejségével. Itt is egy kóstoló burger mellé tettük le a voksunkat, melyben házi majonézes szósz került a húspogácsa alá, tetejére sajt, paradicsom, illetve a buci teteje szintén megpirítva, megkenve mustárral. Itt kérdezték meg először, hogy mennyire süssék át a burgert, ki is egyeztünk egy mediumban.

 

burgday-burgday05
Kóstolás után úgy éreztünk, talán egy kicsit száraz a buci, de nem is a buci csak a külső kérge. A hús picit rágós volt, több darálás nem ártott volna, meg egy bátrabb fűszerezés. A majonézben volt lilahagyma és csemegeuborka, ezeket én személy szerint sokkal jobban összeapróztam volna. Kicsit átlagosa sikeredett, már ami az igényez burgerek mezőnyét illeti. De kiszolgálásban, szimpátiában mindenféleképpen ők vezettek. Nagyon. Főleg, hogy a burgerbe szúrt pálcika egyben sörkuponként is szolgál, ha meglátogatjátok a helyet.

 

burgday-burgday04
Baromi jól laktunk. Három különböző fajta burgert kóstoltunk, többet tudtunk volna, de már lehet, sőt valószínű, hogy nem esett volna jól. Konklúziónak annyi, hogy hiányoztak kicsit azok a hamburgerezők, amelyeket mi is a kedvenceinknek tartunk, de legalább most mást is kipróbáltunk. Mindegyik burgerben találtunk valamit, ami jó. Pali szavaival élnék: Az első bucijában, a második burgerét, a harmadik jófejségével.

 

Én örülök a rendezvények, remélem sikeres lesz, és legközelebb több burgerező fog eljönni. Mi jövünk megint, és megpróbálunk inkognitóban maradni, ha már tegnap nem sikerült, és egyből az esemény oldalára kerültünk fel fényképezőstül. :)

 

Ha tehetitek, szombaton, vagy vasárnap menjetek ki, és találjátok meg a kedvenc burgereteket!

 

Ákos/Pali voltunk, ettünk, láttunk…
Képek: Zsiga Pál

 

burgday-burgday06
burgday-burgday07

Megosztom.

Szólj hozzá