Archív

Magyarországon sosem lesz olyan mértékű és mélységű a képregény-szubkultúra, mint mondjuk Amerikában, egy tisztességes képregényboltot is csak nagyítóval lehet találni Budapesten. Azonban a hollywoodi szuperprodukciók azért megtették hatásukat, hiszen október elején megnyílt az első képregény tematikájú kávézó a Múzeum körúton, a ComiX Coffee. A kis kávézó hamar igen nagy népszerűségre tett szert, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy csak második próbálkozásra sikerült szabad asztalt találnom.

NOW_3579

Már az utcai hirdetőtáblájuk sem hagy kétséget afelől, hogy itt bizony szuperhősös dolgokra számíthatunk, Batman ikonikus jelét is felrajzolták. De ha belépünk a pulton is az első dolog amit észreveszünk egy műanyag Batman “mellszobor”, valamint a Superman-es és Batman-es sütinyalókák. Ha ez még nem lenne elég bizonyíték, a kedves pultos lány nyakában Amerika kapitányos nyaklánc lóg. A falakon (sajnos még csak elvétve) szuperhősös és Star Wars-os poszterek lógnak, az asztalokon Lego figurákkal díszített dekorációk. Kapucsínónkat mókás Harry Potter-es vagy egyéb ide illő bögrébe kaphatjuk. De ami a legjobb: a belső kis helyiségben található egy “olvasósarok”, ami igazából egy asztalból és egy szekrényből áll. De itt a Harry Potter könyvektől a Star Wars könyvekig, a mangáktól a Garfielden keresztül egészen az eredeti, angol nyelvű képregényekig elég sok minden van itt. Még Paul Auster Tükörvárosának képregény változatát is olvasgathatjuk kávézás közben.

NOW_3597

Azonban még olyan érzése van az embernek, mintha a kávézó félkész állapotban lenne, hiszen a falak még elég csupaszok és az egyik sarokban árválkodó vitrinben is még csak öt-hat akciófigura kapott helyett. De ha még jobban feltöltődik a hely képregényekkel, dekorelemekkel és ereklyékkel, akkor igazi, autentikus kult kávézóvá válhat.

Érdemes még szót ejteni az étel-ital kínálatról, hiszen mégiscsak egy kávézóról van szó. A kávék finomak és jó árban vannak (egy sima latte 490 Ft). Azoknak sem kell szomorkodniuk, akik nem csak egy sima kávéra vágynak, hiszen kérhetünk csokis, oreós, karamellás, sütőtökös vagy almás pités lattét vagy kapucsínót is (ezek ára sem vészes 590-690 között mozog). Forró italunk mellé pedig fogyaszthatunk sütigolyókat, szendvicseket, sajttortákat és muffinokat is.

Nagy Andrea
fotó: Zsiga Pál

Megosztom.

Comments are closed.