Archív

lm700Az L7M név egy fiatal srácot takar, aki a brazíliai São Paulo-ban született 1988-ban. A street art egy különös vonalán dolgozik, valahol az akvarell és a hagyományos greffity között.
Nagyon fiatalon kezdett rajzolni és festeni, és az első kannáját 13 évesen szerezte meg. Ez egyből szerelem volt, rádöbbent, hogy mennyi új lehetőség rejlik a festék fújásában, és ez vitte el kísérletező irányba is, hogy minél több technikát és alapanyagot kombináljon. Vele olvashattok most egy rövid interjút.

 

Első ránézésre is sokféle stílust használsz az utcán és vásznon is. Hogyan írnád le a stílusodat? Mik hatnak rád?
L7M: Szeretem keverni a realizmust az absztrakttal. Ami nagyon hatott rám, az az úgynevezett Rayonizmus, mai mindenféle stílusokat kever. De mára úgy érzem, hogy megtaláltam a saját stílusomat, ami könnyen felismerhető, kiemelkedik a többi közül. Szeretek egyszerű színeket, geometrikus formákat használni.
De emellett minden befolyásol, a szomorúság, az élet szépsége, a városi zűrzavar, a magány, a közvetlen környezetem, minden.

 

lm7-lm701
Sokat festesz is, és ahogy láttam kiállításaid is szoktak lenni. Hogy érzed magad attól, hogy az utcai művészetet olyan klasszikus környezetbe helyezed, mint egy művészeti galéria?
L7M: Szeretem a kiállításokat, de sosem érzem magam annyira szabadnak, mint az utcán. De tisztában vagyok vele, hogy nagyon fontos megmutatni a munkáimat máshol is, hogy jobban megismerjenek.

 

Melyik volt a legjobb kiállításod eddig?
L7M: Hát, ezt nehéz lenne megmondani. Azt hiszem az első volt a legjobb. Akkor 16 éves voltam. Elég nehezen jött össze, segítség nélkül, és rengeteg parával járt. De nagyon sok erőt adott, hogy folytassam a munkámat. Még csak akkor kezdtem és nem sok bizalmam volt a saját alkotásaimban. Az egész egy teljesen új világ volt és eléggé megcsapott az elején.

 

Gondolkozol azon, hogy Európában is csinálj egy kiállítást?
L7M: Egyszer már részt vettem egy kollektív kiállítás sorozaton Európában, de később szeretnék majd egy saját kiállítást is a Song of Freedommal, a madarakat ábrázoló képeimmel. Ezek nagyon fontosak nekem.
Köszönöm az interjút, boldog vagyok, hogy beszélhettem az alkotásaimról! :)

DE
Képek: L7M
további képek: flickr.com/photos/l7m


lm7-lm702

lm7-lm705
lm7-lm704
lm7-lm706
lm7-lm703

Megosztom.

Szólj hozzá