Archív

bodies00

Ha fontos számodra a praktikusság a kényelem, ha szereted a kombinálható ruhadarabokat mindenféle kreatív megoldással megspékelve, ugyanakkor rajongsz az egyediért akkor a BodiEs abszolút neked való. De hogy mi is ez pontosan? Erről olvashattok az Eszterrel készített interjúmban.

 

Bemutatnád pár mondatban munkásságod? Pontosan mióta foglalkozol ezzel?
Közel két éve foglalkozom a BodiEs-al, a története viszont régebbre nyúlik vissza. Gyermekkoromban imádtam öltöztetni a Barbiekat az akkoriban népszerű széles textil hajgumikkal mindenféle módon, hol boleróként, hol szoknyaként használtam fel őket, de volt, hogy komplett 18. századi ruhakölteménybe varázsoltam a babákat. Odavagyok a sálakért minden mennyiségben, majd jött az ötlet, hogy miért ne lehetne a sálakkal is létrehozni valami egyedit a textil hajgumik módszerének felhasználásával. Ezt követően közel fél év kemény munka, folyamatos kísérletezési szakasz következett, aminek az eredménye az volt, hogy 2011 novemberében az Iparművészeti Lektorátus lezsűrizte a BodiEs multifunkciós sálat, s gyakorlatilag az első bemutatómat követően (2012. január) indult el a termék forgalmazása.

 

 

Milyen alapanyagokkal dolgozol általában?
Imádom a különleges, praktikus, sokoldalú matériákat. A BodiEs-nak speciálisan létrehozott impregnált, vízlepergető anyaga van. Hiszen a multifunkció lényege, hogy akár esőben fejkendőkent, akár egy fesztiválon szoknyaként folyamatos igénybevételnek kitéve (pl. leöntenek) tökéletesen tudd használni a kiegészítődet.

 

Végeztél valamilyen divatiskolát, vagy művészeti képzést?
Nem, nem végeztem divatiskolát, sem művészeti képzést, úgy vélem az ötlet, a kreativitás, az emberben rejlik, nem tanulható. Bizonyos szintig persze lehet fejleszteni, de szerintem erre születni kell. Rubik Ernő sem járt Rubik-kocka OKJ-s képzésre.

 

bodies-bodies01

Kinek szánod elsősorban alkotásaid? Milyen korosztály érdeklődik leginkább ruháid iránt?
Szerencsés vagyok, mert ez a kiegészítő ugyanúgy jól áll egy üzletemberen sálként munkába menet, mint egy tinin szoknyaként, vagy akár boleróként. Mindenkire terveztem, ettől páratlan és egyedi, hogy van egy ruhadarab, amit lénygében minden testrészeden tudsz hordani, s ha fázik a pasid nyaka egyszerűen csak odaadod neki az egyik BodiEs-od és mindenki “felöltözött”. Tehát a BodiEs kortalan, unisex, mindenki számára kínál alkotásokat, sőt darabok kombinálhatók is egymással, így két darab BodiEs-ból egy komplett miniruhát kreálhatsz, kb. tíz fehér multisálból esküvői ruha is kijön, amiből könnyeden tudunk rövid fazont is kialakítani.

 

Megrendelésre is készítesz ruhát?
Igen, megrendelésre is készítek darabokat, nemrég például egy férfi zakót készítettem ebből a speciális vízhatlan anyagból.

 

bodies-bodies02

Milyen a kapcsolatod a magyar divatszakmával, médiával?
Dolgozom együtt az Artista-val, akikkel a BodiEs-okhoz készítettünk meseszép öveket, hiszen amikor szoknyaként vesszük fel, akkor teljesebbé teszi viseletünket. Herczeg Zoltánnal is volt pár közös projektünk. Jelenleg a Múzeumok éjszakáján (június 22.) lesz egy nagyszabású divatshow, amelynek az Iparművészeti Múzeum ad otthont.

 

Mi a véleményed a magyar öltözködési kultúráról?
Úgy vélem, itthon az emberek nagy része bizonyos séma szerint öltözködik, egyáltalán nem merik megmutatni az egyéniségük, mert tartanak attól, mit szólnak mások. Szinte mindenkiben van egy ösztönös megfelelni akarás a másikkal szemben s ez abszolút az egyéniség és stílus rovására megy. Nemzetközi szinten ez másképp van, és most nem elsősorban a divatfővárosok országaira gondolok. Mostanában sokat tartózkodom Belgrádban, és elmondhatom, hogy a szerb emberek pénztárcától függetlenül vonzódnak az egyedihez, valószínűleg a BodiEs Design találmányaira is ezért óriási az érdeklődés.

 

bodies-bodies03

Hol találhatják meg az érdeklődők alkotásaid?
Külföldben gondolkozom leginkább, tavaly októberben volt lehetőségem bemutatni munkásságom Belgrádban a Fashion Week keretein belül, azóta kapható a legnagyobb design store-ban is. S mivel ez egy üzletlánc, így idén nyártól a montenegrói tengerparton, Tivatban, valamint novembertől Berlinben is hozzá lehet jutni a termékeimhez. Itthon elsősorban webshopon keresztül működünk, de szándékomban áll ősszel Budapesten BodiEs-üzletet nyitni.

 

Üzensz valamit az olvasóknak?
Merj önmagad lenni! És mosolyogj, mindenben lásd meg a jót és nevess, nevess.

 

Mint olvashattátok a BodiEs valóban különleges és egyedi termékeket kínál, és rendíthetetlenül állíthatom, hogy érdemes figyelemmel kísérni.

 

Eta
Képek: Bódi Eszter

 

bodies-bodies04

Megosztom.

Szólj hozzá