Archív

like-clockwork2Különös dolgok történnek a Queens of the Stone Age háza táján. Szép apránként kerültek ki nemrégiben a …Like Clockwork című negyedórás rajzfilm darabjai, amik egy-egy új dalt illusztráltak. Most ez egy egységes egésszé forrt össze, ezt hétfőn mutatták be. A videó a közelgő új nagylemez előhírnöke.


A 96-ban alakult banda legutóbbi nagylemeze Era Vulgaris címmel 2007-ben jelent meg, azóta csak koncertezgettek, de azt se olyan sűrűn. Néhány hónapja kezdtek hírek kiszivárogni arról, hogy végre összeraktak egy új albumot, amihez olyan vendégzenészeket kértek fel, mint Elton John, Mark Lanegan, Jake Shears (Scissor Sisters), Trent Reznor, Alex Turner (Arctic Monkeys), Joey Castillo és Jon Theodore (Mars Volta, One Day As A Lion). De ha minden igaz, a számokat Dave Grohl dobolta fel.

 

Az album …Like Clockwork címmel fog megjelenni június 3-án, még azelőtt, hogy fellépnének a Volton, úgyhogy várhatóan a fesztiválszettbe már az új dalokból is beépítenek néhányat. Azonos címmel készült ez az animáció, amit az angol grafikusművész Boneface rajzolt – ő készítette az album borítóját is – és a szintén angol illusztrátor Liam Brazier animált.  A videó egy sötét utópisztikus világba visz, nagyon jó összhangban van a zenével. Vér, varjak, sötét környezet, valami múmia féleség, nézzétek meg:

 

Meg

Kapcsolódó:
Nyakunkon a fesztiválszezon
Összeállt a VOLT három nagy színpadának programja
Sajtótájékoztató VOLT

 

Megosztom.

Szólj hozzá