Archív

Óbudán amúgy is ritkán járok, de a hétvégén úgy alakult, hogy mégiscsak arra vetődtem, méghozzá célzottan; a Kolosy tér egyik szépen felújított kis utcájában található Burger’s Bar hamburgereit tesztelni. Bár rehabilitálják a környéket valamennyire, még mindig nem ez a környék, ami eszembe jut(ott eddig), ha jó kajáldát keresek, pedig a szintén itt található Spirit Foodról jókat hallottam (anno teszteltük is). Nos, mostantól a fejemben lévő térképen ide is került egy rajzszög.

A díszköves utca már önmagában kellemes, közepén pedig ott világítanak a Burger’s Bar neonfényei. A hely maga nem túl nagy, mégis kellemes, a berendezés dizájnja pedig nagyon bejön. Egyszerű, old school, barátságos. Emellett a másik azonnal szembeötlő jelenség a nagyon kedves felszolgálólány, ahogy a háttérben a többiek szintén úgy néztek ki, mint akik valóban szeretnek itt dolgozni. Na, de étlap a kezünkben, indulhat a böngészés. Borzasztóan meglepett és csábított, hogy négyféle karibi specialitásuk is van, emellett quesadillák, levesek, szendvicsek, saláták, sőt töltött burgonyák is vannak a listán. Ez utóbbi mögött az angol jacket potato nevű ételt vélem sejteni, bár rákérdezni elfelejtettem. A karibi ételek iránt fellobbant kíváncsiságomon végül úrrá lett a burger utáni vágy és fordítottam a lapon. Óriási dilemma, majd’ mindegyik burger csodálatosan hangzik, aztán nagy-nehezen sikerült választani. Pali egy Cajun burgerre (1560 Ft.), én pedig egy JCB-re (közepes: 1420 Ft.) csaptam le. Minden burger kérhető menüben +450 Ft-ért, ami tartalmaz 3 dl házi szörpöt és egy választható köretet.

NOW_4697

Kezdjük Pali Cajun burgerével, aminek alaptartozéka a jégsaláta, paradicsom, lilahagyma és a Mr. Burger szósz, ehhez jött a cheddar sajttal és guajilo szósszal töltött marhahúspogácsa, cheddar sajttal sütve, hagyományos amerikai lapos buciban. “Tesztalanyom a Cajun Burger volt, egy chedarral és guajillo (egyfajta chili) szósszal töltött vízilópogácsa teljesen kiváló buciba pakolva. Enyhén csípősnek van jelölve, de ez egyáltalán nem érződött (nem is bánom, gyenge vagyok). Mindenből annyi van benne, amennyi kell, éppen össze lehet fogni, jól lehet tőle lakni, és közben csak enyhén csorog ki a szósz a vigyorgó pofádból. A cuccba konkrétan nem lehet belekötni, talán egyetlen dolgot leszámítva, hogy eléggé random módon vannak a húsok átsütve. Én medium rare szeretem, és úgy is kaptam, de ezt a gondolatolvasó szakácsnak tudhatom csak be, mert tőlem nem kérdezték, a kollegina hambija meg az ízléséhez képest egy picit túl lett sütve. A hasáb krumplin viszont rajta volt a héja, ezzel külön megvásároltak kilóra.
A Burger Bisztró bezárása után örülök, hogy megtaláltam az új kedvenc burgerezőmet, ráadásul a 10%-os árkülönbözet 20%-os minőségbeli plusszal is párosul, pedig a léc mocsok mód fent volt.”

NOW_4699

Az én JCB burgerem jégsaláta, paradicsom, lilahagyma és Mr. Burger szósz alapja mellé a közepes méretű marhahúspogácsa, csípős cheddar szósz, cheddar, jalapeno került mákos buciba. Nem tudok ellenállni a cheddar és jalapeno tökéletes párosának, de bevallom, a választás nehéz volt, viszont nem bántam meg. Az arányok nagyon jók voltak, mindennek megfelelően érezhető az íze és jól passzolnak egymáshoz. Az én ízlésem elbírt volna nagyobb csípősséget és egy leheletnyivel több borsot a húspogácsában, de átlag földi halandó gyanítom a “tökéletes” szót forgatná a fejében. :) Egyetlen apró szépséghibája volt, mégpedig, hogy nem kérdezték, mennyire legyen átsütve, és az én agyamban rosszul olvastak: egy kicsit szaftosabban szeretem, valahol a rare és medium rare között, ez meg inkább erős medium volt. De ez legyen a legnagyobb bajom, összességében tényleg fantasztikus burger! A lila coleslow szintén megállta a helyét, a stake krumplira szórt enyhén csípős, kicsit ázsiai ízvilágot idéző fűszer pedig egyenesen baromi jó volt.

NOW_4711

Bár éhesek egyáltalán nem maradtunk, nem állhattunk ellen egy jó házi brownie-nak, főleg, hogy az chilis csokoládéval készült és eperszósszal kínálták. Brownie-hoz képest meglepően várni kellett rá, ugyanis tényleg helyben készül, és a közepe még egészen forró volt, az eperszósz pedig kellemesen hideg. Nagyon kevés, de annál jelentősebb erejű chilidarab rejtőzött benne, a belseje fantasztikusan lágy volt és krémes, nem túl édes, és nagyon csokis. Remek lezárása volt az estebédnek, hogy aztán nehezünkre essen egyáltalán felállni az asztaltól.

Ahogy Pali is említette, mindenképpen visszatérünk még, próbálnék más burgereket is, de a karibi kínálatot mindenképpen végig kell néznem. Fantasztikusan barátságos kis hely, mindenképpen nézzétek meg!

Décsy Eszter
fotó: Zsiga Pál

Kapcsolódó:
Columbo is ide jár Burgerezni – Burger Bisztró
Még több GASZTRO itt!

Megosztom.

Comments are closed.