Archív

kajahu05Kaja.hu – igen ez valóban egy ételrendelési oldal. Nyílt egy éttermük is a Nagymező utcában, ami modern, letisztult, és számítógépen rendelsz, nem a pincértől. Vagyis elvileg, mert annyit bénáztam, hogy szegény pincércsajnak mögöttem kellett állnia és segítenie. Most voltam itt először, szóval legyetek elnézőek.


Az egész úgy kezdődött, hogy rám parancsoltak, hogy legyen egy cikk. Mondom lesz, mert elindulok a városba enni, és csinálok valamit. Erre reggel látom ám, hogy a kaja.hu-n diákkal ingyen kapsz egy burgert, egy pizzát, vagy esetleg egy buritót. Jól is hangzik, felpattantam, felöltöztem és el is indultam. Valahol, valamikor olvastam már a helyről, de elhatároztam, hogy ma ebből lesz a cikk.

 

kajahu-kajahu03
Belépés után persze rossz helyen kérdezősködtem, ezért át is lökdöstek a pincérekhez, akik leültettek és adnak egy kártyát, amivel be tudok lépni, ez kicsit Vapiano-s képet fest. A berendezés szép, egyedi, és végletekig modern. Beregisztrálok, majd ígérik, hogy megy a konyhára a rendelés és hozzák is hamarosan. Nézegetem az étlapot, a monitoron, nem rossz, nem rossz.

 

Olyan 10-15 perc telhetett el, és már érkezett is a szürkemarha-burger szép tálon, evőeszközökkel. A burger nagy, ránézésre látszik, az hogy friss alapanyagokkal dolgoznak, és persze a minőségre is hangsúlyt fektettek. Szétszedés után már érződnek a gondok, az a tetején lévő pár csepp szósz nem lesz elég, hiába kenték meg az alját kecsöppel, ez bizony száraz lesz. A zsemle nagyméretű, talán akkora, mint a Whopper vagy kicsit nagyobb, a tetején magokkal. Persze jelentkezik az a probléma, hogy törik, és ugyan megpirították, de nem eléggé.

 

kajahu-kajahu06
A zöldségek rendben vannak ropogósak, frissek, csak nagyok, egy ujjnyi vastag hagymaszelet diszkrét illatát pár szál cigi, egy kávé, és egy rágó után is érzem. Hasonlóan vastagok még az uborkák is.

 

kajahu-kajahu07
Rá kéne térnem a húsra is, sajnos ez egy elég necces téma, mert én nem szeretem a vékony húst a hamburgerben, mert valahogy nem elég szaftos, és könnyen ki is szárad. Ki azért éppen nem száradt, de valahogy nem volt vastagabb, mint egy gyorséttermi hús. Értem én, hogy nem mindenhol lehet 20dkg-os pogácsákat csinálni, de ez akkor is kicsit vékony. Ízre nem rossz, de nem is jó annyira, talán fűszereket bírt volna el.

 

kajahu-kajahu08
Mindent összevetve elég vegyes képet kaptam a végére. A hely remekül néz ki, igényes. A tálalás szép, csak, na, lehetne ezt jobban is. Persze ingyen volt, így azért nem tudok rosszat mondani nagyon, mert ha diákod van, éhes vagy, beesel, megeszed és távozol. Mindez olyan 1200 Ft-ba került volna, ami szintén nem olcsó. Mondjuk, lehet, hogy egy pizzával, vagy burritóval jobban jártam volna, de a hamburger az egyik kedvenc ételem.

 

kajahu-kajahu04
Visszatérnék e? Lehet, de nem biztos. Van, amit megkóstolnék, de egy kicsit csalódtam bennük.
Jó ötlet ez az egész, persze, de nekem kicsit azért rideg. Az ülő pózból meg egy csöppet nehezen lehet rálátni a síkba fektetett monitorokra, és elgondolkozom azon, hogy az egereket vajon eltörlik e, vagy mindenki a kajás kezével tapicskolja össze. Kellenek az ilyen helyek a városba, de hamburger szempontjából több jobb helyet tudnék mondani egy 2km-es sugarú körben. Ha van nálatok diák, és tart még a kedvezmény ugorjatok be hozzájuk, egyetek egy pizzát, egy burgert, vagy egy burritót. Ha viszont lekéstek róla, akkor is nézzétek meg, mert a napi ajánlatok olcsók, és ezt a fajta felépítést, rendelési struktúrát mindenkinek látnia kéne, baromi érdekes.

 

És zárszóként: inkább ez a burger, mint valami fagyasztott húspogácsás csalamádés szörny.

 

Ákos voltam, ettem, láttam…
Képek: Szabó Ákos, kaja.hukajahu-kajahu02

Megosztom.

Szólj hozzá