Archív

airbournecarouselJúnius 12-én – fesztiválturnéjuk egyik állomásaként – hazánkba érkezik az Airbourne. Sokan sokfélét mondanak az ausztrál bandára, de aki csak egy kicsit is túlkapta a hetvenes –nyolcvanas évekre jellemző zenét, az sikeresen beléjük tud szerelmesedni. Kétségtelen, hogy a legélesebb kritika a zenekar AC/DC lenyúlás gyanús szerzeményei kapcsán üti fel a fejét, aminek –még a hithű rajongók szerint is – van némi alapja.


Valószínűleg nem szándékosan történt ez így, hisz a csapat a mai napig ellenérzését fejezi ki a két formáció nevének egybemosásakor, de a helyzeten nem sokat segít a közös országból, Ausztráliából való származás ténye sem. Tény, hogy a 2003-ban, az O’Keefe tesók által alapított csapat hangzása felidézi a nagy legenda, és így nagy árnyék AC/DC által olyan magabiztosan és még mindig dinamikusan képviselt életérzést.

 

abe-abe01
Az izzadó bőrülések és fullos verdák közt félmeztelen, egy szál gitárral zúzó, minden dögös csajt megszerzek, és reggel whiskeyvel frissítem fel magam attitűd lett itt lekottázva, de aki csak egy kicsit is veszi a fáradtságot, és tovább hallgatja a nótáikat, megtalálja a csapat helyét. Hisz lehet, hogy már hallottunk ilyesmit korábban, de ezek az úriemberek pontosan azért tisztelendők, mert egy, úgymond kipörgetett stílust hoznak közénk, ebbe a kissé lebutított korba. Nem az anyukánk ismerte meg őket először, és nem amiatt kezdjük el hallgatni, mert apa ezekkel a számokkal csajozott anno, ezért nem hallgathattunk mást csecsszopóként. Talán egy fesztiválon botlunk beléjük. Talán nem teljesen józanul szólal meg egy lepukkant kocsmában, műkedvelő és tájékozott zeneimádók révén. Esetleg egy átmulatott este lezárásaként jön szembe velünk egy idegen szobában, vagy csak úgy odakeveredünk egy óvatlan youtube pillanatban, hogy aztán felismerjük az érzést.  A ”szabad vagyok, nem érdekelsz, se te, se senki más, még magamat sem veszem komolyan, mert ma este is kint leszek valahol, hisz mindenki engem akar, én meg mindenkit, az érzés megszállottja lettem, s ha meg akarsz fogni, elillanok, de ha engedsz létezni, örökre a tied leszek”.

 

 

abe-abe02
Ennek szellemében a legújabb, zsinórban harmadik, Black Dog Barking című albummal érkezik meg hozzánk az Airbourne, és garantáltan rockosan fülledt, szexi és zúzós koncertet ad az A38-on. Addig is csekkoljátok le a hivatalos oldalukat, és/vagy nézzétek meg –természetesen a többi szerzeményükkel együtt – a legújabb klipjüket, Live it Up címmel.

 

Kun Alíz
Képek: airbournerock.com


Megosztom.

Szólj hozzá