Archív

Sorozatunkban kedvenc zenészeinket, íróinkat, tervezőinket, tetoválóművészeinket kérdezzük meg, hogy ők miket is szeretnek igazán. Három egyszerű kérdésre keressük a választ: mit hallgatnak, hova járnak szívesen és mit szeretnek olvasni.

A sorozat hetedik részéhez Sena Dagadut, az Irie Maffia énekesnőjét kerestük meg.
A ghanai származású Sena 2008-ban csatlakozott az Irie Maffiához, amit 2005-ben alapított Dermot (Élő Márton) és Jumo Daddy (Horváth Gáspár). Zenéjüket a reggae és dancehall stílusok elegye jellemzi, Sena hangja pedig emblematikussá vált. Idén jelent meg harmadik nagylemezük Nagyon jó lesz címmel.

Melyik az aktuálisan kedvenc bandád, zenészed, számod vagy videokliped?
Az éppen aktuális kedvenc számomat leginkább erdőben jó hallgatni, ez a Magnifik remix, a Nothing to You. Kedvenc klipemnél inkább egy kicsit hazabeszélek, ez a legutóbb elkészült videóm, az Extra Large, mert nagyon jó buli volt megcsinálni!

Hova jársz legszívesebben egyedül vagy a barátaiddal?
Egyedül most leginkább az erdőbe szeretek menni. Újra beizzítottam a sportot, és nagyon jól esik elmenni futni, zenével a fák között.
De a barátaimmal bárhova szívesen megyek, ha egyáltalán sikerül összeszervezni, hogy mindenkinek jó legyen az időpont. A kerti partikat például nagyon szeretem, kint vagyunk a jó levegőn, a gyerekek meg ott játszanak és szaladgálnak körülöttünk. Főzünk eszünk, iszunk, beszélgetünk, ezek a kedvenc összejövetelek.

Mi a kedvenc regényed/novellád/versed?
A kedvenc versem még mindig Shakespeare egyik szonettje, a hatvanadik; Like as the Waves Make Toward the Pebbled Shore. Ezt azért szeretem, mert egyből nagyon vizuális képet hozott a fejembe az idő múlásáról, a hullámok partra vetéséről, és a halandóságunkról. Gyönyörű szonett.
Amúgy most éppen az Enchantress of Florence című regényt olvasom Salman Rushdie-tól, de csak nagyon lassan, mindig csak a buszon utazáskor. Nagyon élvezem, hogy miközben különféle városokba utazok a busszal, a könyvvel eljutok más varázsvilágokba, Firenzéből a Mughalok birodalmába. Közben persze a gyönyörű szép főhősnő mindenkit magába bolondít. De van még hátra vagy 200 oldal.

Üdv,
Sena

Nézzetek vissza jövő héten is, Dodit faggatjuk, az Esti Kornél énekesét.

DE


Kapcsolódó:
Irie Maffia – Ez tényleg nagyon jó, lemezbemutató @ Lovarda, Debrecen – 2013.04.12.
Esti Kornél interjú
Esti Kornél @ Gödör Klub – 2012.12.29.  

Eddigi kedvenceink:
1. Kocsis Bence – énekes, KESH   
2. Pásztor Anna – énekes, Anna and the Barbies 
3. Bódi Péter – író
4. Tóth Gergő – énekes, Blind Myself
5. Pongor Sándor – tetoválóművész
6. Marthy Barna – énekes, Firkin

Megosztom.

Szólj hozzá