Archív

void2Meghallgattuk a szegedi The Void új lemezét, és erről az énekest, Nacsai Zsoltot faggattuk egy kicsit.

 

A banda 2006-ban alakult, de néhány tagcsere után tavaly tavasszal álltak össze a mostani tagok: Kovács Dániel (gitár), Csontos Péter (billentyű, vokál, samplerek), Szőke Gábor (dob) és Patkós Péter (basszus), majd hozzájuk csapódott Zsolt énekelni.
A régi felállásban már felvettek egy kislemezt és egy 10 számos albumot, a mostani anyag viszont teljesen az új felállással készült és nemrégiben került ki Unraveling címmel.

 

Az Unraveling elektronikus formában már elérhető. Hogyan fogtatok hozzá, és hogy álltok most?
Zsolt: 2012 szeptemberében kezdtük el az új albumot rögzíteni a szegedi Black Hole Sound stúdióban Vári Gábor közreműködésével, amiben a basszus sávokat még Kálmán Gábor, az előző basszusgitáros játssza. A tagcserék, illetve a megfelelő énekes megtalálása miatt 2013 elején végeztünk az albummal, mely az előző két lemezhez képest egy kicsit más lett. Törekedtünk arra, hogy az indusztriális elemek hangsúlyosabban legyenek jelen a zenében, több sampler került bele és az ének is változatosabb lett a dallamok miatt. A dalszövegek témája pedig a sci-fi köré fonódik.
A dobokat vettük fel először, utána gitár, basszus és billentyű következett. Ezután hosszabb szünet jött, és miután bekerültem a zenekarba, gőzerővel elkezdtünk dolgozni a befejezésen, aminek itt az eredménye. Természetesen ismét Vári Gáborral dolgoztunk, mivel ő már ismer minket annyira, hogy ki tudja hozni belőlünk a legjobbat.
Jelenleg a lemez fizikai formában való megjelenésén és a merch elkészítésén fáradozunk, legkésőbb őszre ezeknek mindenképpen készen kell állniuk (lehetőleg még a nyáron).
Úgy tűnik, van akkora érdeklődés, mely bizakodásra ad okot, úgyhogy lelkesek vagyunk! A lemezt ingyenesen elérhetővé tettük, és a letöltések száma felülmúlja elképzeléseinket.

 

void-void1
A közeljövőben látunk majd titeket élőben valahol?
Zsolt: A nyáron igyekszünk arra koncentrálni, hogy az őszi koncerteket megszervezzük, mivel a fesztiválok programjai már fixek, de azért reménykedünk, hogy az új helyszínen megrendezésre kerülő Fekete Zaj Fesztiválra, amelyen már volt szerencsénk egyszer fellépni, újra eljutunk! Leghamarabb június 25-én leszünk láthatók Szegeden, ez lesz a hivatalos lemezbemutató koncertünk. Itt a Nervecell-el játszunk majd, egyenesen Dubaiból! Várunk mindenkit sok szeretettel, és hallgassátok a lemezt!

 

void-void4
Hallgassuk is meg gyorsan.
A 10 számos lemez utolsó tételeként egy Bon Jovi feldolgozás került fel, a Livin’ on a Prayer. Ezzel kezdem, mert nagyot mosolyogtam, amikor megláttam a számlistát. Hát, mondjuk úgy, hogy – főleg Bon Jovi cicahangjához képest – elég keményre sikerült. Mondjuk úgy, hogy férfiasabb :)
Az album erősen industrial metal jegyeket mutat, jól áll neki. A gitártémákat nem agyalják túl, de elég jók, húznak. Alapvetően a samplereket is szeretem, kicsit izgalmasabbá teszik a zenét. Az énekkel helyenként nem vagyok kibékülve, egy-két helyen lehetne keményebb, néhol a dallamosabb ének hiányzik egy kicsit, de alapvetően nincs vele semmi gond.
Két számot emelnék ki különösen, a címadó Unraveling-et és a Rational Anthem-et. Mindkettő egy kicsit klasszikusabb a többinél, és kemény, jól odatett nóták, tele vannak energiával.
Összességében egy energikus, egységes lemez, szerintem érdemes a srácokra odafigyelni, mert van merre menniük. Lemezbemutató Szegeden, június 25-én!

 

DE
Képek: Lénárt Ivett

 

void-void3

Megosztom.

Szólj hozzá