Archív

Péntektől vasárnapig sörfőző mesterek szállták meg a Mikszáth teret, hogy boszorkánykonyhájukban előállított nedűvel töltsék meg az arra kíváncsiskodókat. Elmentünk mi is az 5. Főzdefesztre.


Az érdeklődés igen nagy volt a fesztivál iránt, ahol a legtöbb magyar kis sörüzem és néhány vándor sörfőző képviselte magát, de lehetett más európai söröket is kóstolni. Sajnos műanyag pohárba csapoltak, de kitűnően, az ízek és illatok minden csapolásnál a helyükön voltak.

fozdefeszt-fozde1
Finom ételekkel is el volt látva a közönség – a kolbásztól a kézműves sajtokig, hazai ízvilággal
Az ilyen sörkóstolásoknál persze egy ponton túl már nehéz felfedezni az ízvilág minden apró szegletét, de megéri megpróbálni, és jó tanácsképpen csak annyit tennék hozzá, hogy ha nem akar alaki kamikáze módon fejest ugrani egy sörös hordóba, akkor érdemes pohárral kóstolni korsó helyett.

fozdefeszt-fozde4
Nem is tudnám összeszámolni hány finomságot próbáltam, egyet viszont mindenképpen szeretnék kiemelni, mert régóta keresetem már: a Hara’Punk nevű vándor sörfőző mester egyetlen remekművét, a ’Mi újság, Wagner úr?’ névre keresztelt szép borostyán színű amber ale-jét. Ha pisztolyt tartanának a fejemhez, hogy választásra kényszerítsenek, akkor ezt a sört mondanám a kedvencnek.

fozdefeszt-fozde6
A Fóti Kézműves Sörfőzde főzdebusza

A hangulat is nagyon jó volt, még a tömeg ellenére is. Kíváncsian várom a közelgő Budavári Sörfesztivált, érdekes lesz összehasonlítani a két rendezvényt.

Meg
Képek: Zsiga Pál

fozdefeszt-fozde3
Az Élesztő is kivonult a helyszínre, valamint a jobb oldalon látható úriember is…
fozdefeszt-fozde5
fozdefeszt-fozde7
A hirtelen zivatar csak kis időre törhette meg a vidámságot. Tető alatti közösségkovácsolás.

Megosztom.

Szólj hozzá