Archív

dodi00Sorozatunkban kedvenc zenészeinket, íróinkat, tervezőinket, tetoválóművészeinket kérdezzük meg, hogy ők miket is szeretnek igazán. Három egyszerű kérdésre keressük a választ: mit hallgatnak, hova járnak szívesen és mit szeretnek olvasni.

 

A sorozat nyolcadik részéhez Lázár Domokost, az Esti Kornél énekes/gitárosát kerestük meg.
Az Esti Kornélt 2006 nyarán alapította Dodi öccsével és három cimborájával és alig két évvel később már olyan bandákkal zenéltek együtt, mint a Pál Utcai Fiúk, a Kiscsillag és a HS7. Az első lemezük Egytől egyig címmel 2009-ban jelent meg, majd rá következő évben a Kispál és a borz búcsúkoncertjén voltak Lovasiék előzenekara a Sziget nagyszínpadán. Dodi erős zene- és szövegírói vénával rendelkezik, sorra születnek és születtek a jobbnál jobb dalok. Idén várhatóan soron következő harmadik lemezük is megjelenik majd.

 

Melyik az aktuálisan kedvenc bandád, zenészed, számod vagy videokliped?
Mostanában megint nagyon rákattantam a Radiohead-re. Az In Rainbows című lemezüket szinte minden nap meghallgatom. Lenyűgöz a tehetségük, ahogyan együtt játszanak, minden nagyon egyben van. A Nude című daluk most a legnagyobb kedvenc. A legutóbbi lemezüknek inkább a From The Basement-es verzióját szeretem, élőben jobban átjön az egész. Nagyon tetszik az új Eels klip (New Alphabet) is, le kéne már töltenem az új lemezét… Az új Óriás is rajta van a telefonomon, szerintem nagyon szépen összerakott anyag, szeretem hallgatni. Ja és készülök a júliusi VOLT-os Queens Of The Stone Age-re, időrendi sorrendben hallgatom a lemezeiket futás közben. :)

 

 

Hova jársz legszívesebben egyedül vagy a barátaiddal?
6 éve költöztem fel Pestre, de tavaly ősz óta van az, hogy igazán otthonomnak érzem az albérletet, ahol lakom. Szeretek otthon lenni, a saját tempómban élni, alkotni, ez tényleg nagyon fontos. Azokat a szórakozóhelyeket szeretem, ahol nyugodtan lehet beszélgetni, nem vagyok nagy bulizós alkat. A Fecske és az Ibolya a két kedvenc. Szeretem a hangulatos vendéglőket, a Kálvinon a Pata Negrát, a Jászain a Jubilee-t. Ha gyorsan kell kajálni, akkor Belvárosi Disznótoros, ami két lépés az egyetemtől és iszonyat jó a sült kolbászuk. Amúgy meg Duna-part, Margitsziget, néha nagyon kell, hogy legyen valami természet közeli…

 

Mi a kedvenc regényed/novellád/versed?
Nehezen tudnék kiemelni egyetlen verset, vagy novellát. Petri György nagyon nagy kedvenc. Sallangmentesen írt, semmi manír nincsen a verseiben. Egyszerű és mégis zseniális. Mostanában amúgy Keresztury Tibor: A készlet erejéig című novellás kötete fogott meg leginkább. A mai magyar valóságról ír, nagyon szellemesen. Néha tényleg csak a humor által válnak a dolgok elviselhetővé. Ő nagyon ért ehhez: úgy ír igazán szomorú és nyomasztó dolgokról, hogy nagyon lehet rajta nevetni. Ezt csodálom egyébként Woody Allen-ben is. A filmjei mellett nagyon bírom a novelláit is (Kész Anarchia, Mellékhatások, Tollatlan jószág).

 

Üdv,
Dodi

 

Nézzetek vissza jövő héten is, Kertész Violettát faggatjuk, a LoveBug Vintage szívét-lelkét.

DE
Fotó: Zsiga Pál

Kapcsolódó:
Esti Kornél interjú
Esti Kornél @ Gödör Klub – 2012.12.29. 
Kész a beteg rajzfilm – QEENS OF THE STONE AGE …Like Clockwork
LoveBug Vintage & Kertész Violetta

 

Eddigi kedvenceink:
1. Kocsis Bence – énekes, KESH   
2. Pásztor Anna – énekes, Anna and the Barbies 
3. Bódi Péter – író
4. Tóth Gergő – énekes, Blind Myself
5. Pongor Sándor – tetoválóművész
6. Marthy Barna – énekes, Firkin
7. Sena Dagadu – énekes, Irie Maffia

 

estikornel-ek3

Megosztom.

Szólj hozzá