Archív

Egy borzasztóan izgalmas, friss zenekar első kislemeze debütál nálunk itt és most! Punkos nyersség és energia, mély blues gyökerek, stoneres futamok és elszállós, industreal betétek, avagy itt a River of Lust Chewing Gum c. EP-je!

A zenekar gyökerei 2013-ig nyúlnak vissza, amikor is a jelenlegi gitáros, Erdős Szabolcs és dobos, Almási Tamás együtt kezdett próbálni. Tavaly találták meg maguknak Galambos Dorinát, akit több más stílusú formációból is ismerhetünk már, az energikus, nyers rockzenéhez fűződő viszonya azonban tagadhatatlan. Nem is csoda, hogy jól egymásra találtak. Itt azonban nem csak énekel, a billentyűket is rábízták. Így kezdték írni a most debütáló Chewing Gum c. kislemezt, amit a Super Size Recordingban rögzítettek Dexter keze alatt.

IMG_0377

Chewing Gum öt plusz egy bónusz tracket tartalmazó kislemez, ami a Concorde Nation Records jóvoltából szexi kis rózsaszín kazettán kerül kiadásra limitált példányszámban. A kezdő, Disobey c. dal olyan erős, hogy egyből felkapod a fejed; “azt a K*!”. A stílusok fantasztikusan keverednek a dalokban, hömpölygő dallamok, karcos szólamok váltakoznak, és bármelyik stíluselem is ragadjon meg, egy biztos, atmoszférája, hangulata az bizony van. Nagyon is!

“Emberi érzelmek, elválás, féktelen szórakozás. Ups and downs, ezek a lemez fő irányvonalai. Tomi az igazi álmodozó, Szabi a kísérletező, megfejtő. Egymás körül égünk, a középpontban, én vagyok a szív, Tomi pedig a lebegés, amit Szabi kemény vonalai húznak vissza a földre. – mesélte Galambos Dorina, aki lemezbemutató koncertet megelőző miniturnéjukba is beavatott minket – A Cseh Tamás program támogatásával lehetőségünk nyílt eljutni vidéki klubokba, és egy tíz állomásos turné során gyorsan összecsiszolódtunk a színpadon. Pécsett nyitottunk a Get Your Gun előtt, ami folyamatosan az újragondolásra ösztönöz minket. A show-val szeretnénk közösséget építeni, szettünk egy zenére épülő performansz, amit inspirációink ihlettek. Szeretnének bevonzani azokat, akik nyitottak a pszichedéliára és improvizációra. A turné nem csak a zenei összehangolódásban segített, hanem számos olyan vibe-ot adott, ami kihallatszik a felvételeken is, így magabiztosan mentünk a Super Size Recordingba. A stúdióban aludtunk, együtt éltünk. Egész éjszaka beszelgettünk, beéreztük egymás motivációit, így lett koherens a kislemez.”

Holnap este pedig élőben is bemutatják az EP-t, méghozzá egy remek buli keretében a Grand Mexican Warlock és az Uzipov társaságában a Kuplungban! (esemény itt) Nézzétek meg, mi ott leszünk! Addig is hallgassátok a lemezt:

Décsy Eszter

kulsoborito_kazival

Megosztom.

Comments are closed.