Archív

Míg az Autopilot és a Tegnapután aktívan hallatott magáról, a String Theory körül szunnyadtak a hírek az elmúlt fél évben, most pedig visszatérő és új zenekartagot bemutató bulival készültek tegnap este. A jól összeszokott No Label hármas pedig hozta a színvonalat.

Fejben már a ma esti koncertre hangolódom hetek óta, ennek ellenére az elsőként játszó Autopilot tökéletesen felejtetett minden mást arra a rövidke félórára, amíg játszottak. A közelmúltban trióból négyessé fejlődött zenekar egy borzasztóan kiforrott irányba haladva egyre jobb és jobb koncerteket csinál, és csak lestem, mi történik. Megint csak rádöbbentem, mennyire bejön Rátkai Marci lebegős, prog-rockos gitársound-ja, pedig megszokhatnám már. Emlékszem a legelső koncertre, amit láttam, és akkor szerettem meg a bandát, de akkor még pörgős, bulizós, könnyed “foo fighterses” vonalat hoztak, mostanra viszont kifejezetten érett, stílusos rockzenét játszanak, könnyedén, profin. Fantasztikus a változás,amin azóta keresztülmentek, és csak szurkolni tudok, hogy így folytassák. Erről az új dal is meggyőzött, amit a koncert első felében játszottak. Imádtam :) Hallgattam volna még!

NOW_5949

A másodikként játszó Tegnaputánt szintén nem először láttam színpadon. Prog-rockra alapuló elszállós, néhol folkos elemekkel is játszadozó zenéjük stílusok labirintusában kalandozik, a 70-es évek hangzásától a 90-es évek világáig. Sajnos tegnap épp csak egy nyúlfarknyit hallgathattam bele, mivel egy igen rosszkor érkező hívás elrángatott a Kuplungból, de ígérem, legközelebb nem hagyom. Róluk a képek mesélnek.

NOW_6024

Szerencsére bőven visszaértem a String Theory kezdésére. Az ő koncertjüket már nagyon régóta vártam, őszinte kíváncsisággal, ugyanis sok változás történt a zenekarban. Szebényi Dani már nem nyomja a billentyűket, ami nekem hiányzott egy kicsit, de így jobban előtérbe kerül a többi hangszer. Cserébe Máté Peti visszatért VJ-zni. Mohai Marcsi helyett Eszes Viki énekel, akinek meglepően nagy hangja van, pedig ránézésre picike lány. :) Tetszik a hangszíne és összességében nagyon beleillik a zenekarba, Szuna Peti helyett pedig Borbély Mátyás basszusgitározik. De nemcsak a tagok változtak, maga a zenekar is. Jobban előtérbe került Jozzy gitárja, de emellett az új és régebbi dalok is máshogy szólaltak meg, szinte rá sem ismertem a zenekarra. Ez csak azért nem baj, mert most tiszta lappal indulunk: van egy új zenekar, úgy hívják, hogy String Theory. Először láttam őket, és nagyon tetszett. Megnézem legközelebb is! Viccet félretéve; tényleg bejött a koncert.

NOW_6212

Egyetlen apró szépséghibája volt az egész estének, és az a hely akusztikája és a hangosítás. Sajnos sokszor a zene rovására ment, többnyire az ének veszett el az éterben, néha a gitárok is, és sajnos ez mindhárom koncertnél így volt. Kár érte, de ennek ellenére a bandák abszolút kitettek magukért, és nagyon remélem, hogy lesz még ilyen este!

Décsy Eszter
fotó: Zsiga Pál

Megosztom.

Comments are closed.