Burgerland by Majka

Burgerland by Majka

Jun 18

burgerland00Megesik az, hogy valahova elmegyek, és mégis elfelejtődik a cikk, nem tudom miért, talán mert szétszórt vagyok. Ilyen lett sajnos a Burgerland, Majoros -Majka- Peti étterme is, ahova lassan két hónapja estem be, és kajáltam, beszélgettünk. Most előástam mindent, amit jegyzeteltem, fotóztam és mivel pénteken ők is kint lesznek a Millenárison a hétvégi burgermulatságon amire mi is kilátogatunk, illik bemutatni őket is. Burgerek mellett vannak saláták, desszertek, és csevapcsicsa, és roston csirkemell.

 

A 13. kerületben nyílt meg az étterem, egy új társasház aljában. A nehézségek után megoldódott minden, és megnyitott az étterem. Hirtelen jött a nyitás ötlete, de kockázat nélkül nincs siker, mint tudjuk. Lelkesedéssel mesélnek az étteremről, így hamar minden kérdésemre választ kapok. A hús a piacról érkezik, több hentest próbáltak ki, de már a lehető legjobbtól szerzik be a hamburger leglényegesebb részét.  A buci is a közeli pékségből érkezik frissen, és zöldségek tekintetében is a legjobb minőséget használják. “A szószok egyenesen Amerikából jönnek, és a receptek is tradicionálisak, de a saját ízlésük, és kísérletezésük is érezhető benne.”

 

burgerland-bl1
Majka elmondta azt is, hogy ugyan nem reklámozza az éttermét, amikor van ideje, lejön az étterembe, volt hogy a pultba is beállt, másrészt egyfajta találkozóhely a barátaival, innen mennek focizni, és itt néznek meccseket. És imádja a hamburgert, mondjuk ki nem? “A design egy kép alapján jött, amit hamarosan barátaink segítségével meg is valósítottuk”.
Meg is kapom közben a hamburgerem, ami a jucy lucy, vagyis egy sajttal töltött húspogácsa. A hamburgerbe kértem még persze bacon-t, mert az úgy az igazi. Sült krumplit csípős szósszal, és egy epres sajttortát.

 

burgerland-bl2
A burger nagy, de tényleg. Nehéz átharapni, de erőt véve magamon és állkapcsomon végül sikerül. Finom, bár nekem a buci kicsit nagy, de rosszat nem tudok mondani róla. A sajtos húspogácsa isten, nem is értem miért nincs ilyen több étteremben nálunk, de legalább tudom, miért fogok ide visszajárni. A zöldségek frissek, ropogósak. A bacon vastag, ropogós, és a sajttal meg a marhával igen jó barátságot ápol továbbra is. A krumplihoz kapott szósz baromi jó, komolyan, kóstoljátok meg!

 

burgerland-bl3
A sajttorta házilag készül, a kekszes alap és a választható öntetek egyszerűen tökéletesek, rég ettem ilyen jó sajttortát. Talán utoljára Ausztrálában, és ott sem tegnap voltam. Elégedetten jóllakottan dőltem hátra, hiszen egy olyan street food étteremmel lett gazdagabb városunk, mely árakban is nagyon jó. Lesz még elvileg Debrecenben egy hasonló étterem, és ha minden jól megy külföldre is lesz lehetőségük terjeszkedni. Megkérdeztem mivel jellemeznék az éttermüket, a válasz annyi volt: „Nagyon finom”.  És ezt én nem tudom megcáfolni.
Az étlap megtalálható a facebookon, a netpincéren is fent vannak, tehát rendelni is lehet a burgerekből, és egyéb finomságaikból. Zárószóként, ha a XIII-ban vagy a környékén laktok, vagy Majka rajongók vagytok, mindenféleképpen keressétek fel őket, üljetek ki a kinti részükre, igyatok valami különlegességet, vagy akár menza teázzatok (bár ahhoz talán nagyon meleg van éppen).

 

Ákos voltam, ettem, láttam…
Képek: Szabó Ákosburgerland-bl5

Close
Ne maradj le semmiről!
Kérünk, nyomj egy lájkot!