Archív

kish3A Pannónia Feszten kolbászolva melegtől és sörtől bágyadt fejünket arra kaptuk fel, hogy valahonnan imprózgatós, hippis, progresszív elegy szól, méghozzá nagyon jó, úgyhogy elindultunk a hang irányába, és így botlottunk bele a KisHerceg nevű formációba. A sors kegyetlen összejátszása miatt azonban csak most sikerült interjút összehozni velük.


 

Kik is vagytok pontosan? Hogyan találtatok egymásra?
KisHerceg: Négyen vagyunk a bandában, pont úgy, mint 2006-ban az első koncertünkön. Persze már azelőtt is sokat zenéltünk, alig voltunk 10 évesek, amikor egymásra találtunk, ahogy ez lenni szokott, az iskola folyosóin. Kormos Balázs (basszusgitár) és Pongor András (szólógitár) az ötödik C osztály első padjában egy levelezésben megalapították a bandát. Ezután kiderült, hogy van egy tesó, Kormos Bálint (gitár, ének) aki szintén tud zenélni. Innentől fogva már csak egy dobos kellett, akit pár osztályteremmel arrébb meg is találtunk.
A felállás tehát azóta változatlan, Bálint és Riska gitároznak, énekelnek, Balázs a basszusgitárt pengeti, Kipi a dobokon kavar.

 

Milyen hatások, stílusjegyek érvényesülnek a zenétekben?
KisHerceg: Bár mindenki tanult zeneiskolában is, a hosszú évek során együtt tanultunk meg zenélni, együtt ástuk bele magunkat az éppen kedvenc műfajainkba, rengeteget improvizáltunk próbákon és később koncerteken is. Az utóbbi években kicsit letisztultabb lett a zenénk, de állítólag még mindig érződik rajta ez a sokszínűség. Az biztos, hogy van benne rock’n roll, progressive rock, pszichedelia, de még rengeteg más is. Bár a mi zenénk alapvetően a zenélésről szól, azért éneklünk is egy keveset, azt pedig általában magyarul tesszük.

 

kisherceg-kish1

 

Terveztek lemezt vagy új klipet mostanában?
KisHerceg: Nagyon sok tervünk van, szeretnénk a közeljövőben összehozni egy nagylemezt. Ennyi év után most már nekünk is ez a leghőbb vágyunk, bár még keressük hozzá a megfelelő partnereket. Viszont még a nyáron össze akarunk hozni egy klipes élőfelvételt, amiben megpróbáljuk majd átadni a koncertjeinken jelenlévő dinamikát és energiát azoknak is, akik otthon ülnek a képernyő előtt. Akkor talán őket is sikerül lecsábítani egy bulira.

 

Van valami tervetek a nyárra?
KisHerceg: Július és augusztusban mi is pihenni fogunk. Még függőben van pár fesztivál fellépés, de érdemben csak ősszel állunk majd neki újból koncertezni. Akkor majd kilépünk a fővárosi közegből és megrohamozzuk a többi kisebb várost, hogy minél több emberhez eljutassuk a zenénk. Eddig is volt pár vidéki fellépésünk és nagyon jó tapasztalataink vannak az ottani közönség nyitottságáról!

 

Én nagyon sok sikert kívánok a srácoknak, tehetségesek, érdemes figyelni rájuk. Րsszel pedig megyünk, és megnézünk végre egy teljes koncertet!

 

Meg
Képek: Marnó Kata


Kapcsolódó:
Pannónia Fesztivál 2013 – beszámoló

 kisherceg-kish2

Megosztom.

Szólj hozzá