Archív

A 2012-ben alakult Frozen Steak új lemeze november közepén jelent meg. A tudatosan nem egységes képet mutató zenekar bluesos, folkos, indie-s, mindenfélés, vintage hangulatú zenéje ismét egy remek albumon áll össze. Itt az Out of Water, hallgassuk meg!

A lemez a 60-as és 70-es évek hangulatában, kicsit doorsosan, kicsit alabamai szájízzel, kicsit beatlesesen nyolc saját dalt tartalmaz, és két feldolgozást, kezdjük ez utóbbiakkal. A Louisiana Blues eredetét balladai homály fedi, de sok olyan nagy zenész énekelte már, mint mondjuk Muddy Waters. A másik feldolgozásdal nagyon meredek terep. Az eredetileg Leadbelly-dalt 1994-ben a Nirvana tette fel oda, ahova, azon a bizonyos unplugged koncerten. Nos, ebbe lehet, hogy nem kellett volna belenyúlni, mert bár a klasszikusabb, folk-blues vonalon játszák, ami az eredetihez is közelebb áll, mégis az az érzésem, jobb lett volna békén hagyni.

Térjünk is inkább át a saját dalokra, amik viszont kifejezetten kellemesek, egyedi szájízűek, és remekül hozzák a fentebb említett stílusjegyeket, illetve ezeket kellő arányérzékkel adagolják minden dalba. Sokkal inkább érdemesebb ezekre figyelni. Mindegyik laza és jó hangulatú, könnyen hallgatható, mégsem limonádé. Csak ajánlani tudjuk!

Nm

Kapcsolódó:
A birkás borítóson vannak már saját dalok – Frozen Steak

Megosztom.

Comments are closed.