Archív

A magyar/angol synth dark wave duó, a Black Nail Cabaret két nagylemez után most egy kislemezzel, ráadásul pályafutásuk során először magyar nyelvű dalokkal jelentkezett. A Steril névre keresztelt EP november elején jelent meg, hallgassuk is meg!

A négyszámos kislemez a duó saját szülinapi ajándéka, ugyanis ötödik évfordulójuk napján jelentette meg Árvai-Illés Emese énekes és Tarr Zsófia billentyűs. Ezzel egy időben a címadó dalhoz egy klip is készült, amit Ficsór Zsolt készített, akivel már a Satisfaction videójánál is együtt dolgoztak, ő így mesélt a klipről: „A koncepció kiindulási pontja a mesterségesen kialakított tér és a természetes környezet kontrasztját veszi figyelembe. Fontos volt, hogy a városban, kültéren vegyünk fel jeleneteket. Üres, olykor letisztult terekben a sterilitásra visszautalva. A klipben megjelenő két karakter viszonya semleges, hiányérzetet sugall. Találkozásuk története nyitott marad a betekintő számára.”

A magyar nyelv szokatlan a zenekartól és elsőre igen meghökkentő is. „Annak, hogy ez az első magyar nyelvű EP, az az egyik oka, hogy korábban nem tartottam magam érettnek a feladatra, hogy magyar dalszöveget írjak, mert nagyon könnyű magyarul giccsesen hangzani. Nekem dalban mindig jobban ment angolul az önkifejezés, de nagyon sok verset írtam már magyarul, egészen kicsi korom óta – jelent is meg pár – de amikor megénekeltem, valahogy sosem hangzott elfogadhatónak. Most jött az első olyan szám a Steril formájában, amire úgy gondoltam, hogy vállalható és megállja a helyét a magyar nyelvben”. – mondta el Árvai-Illés Emese.

A magyar nyelv, amellett, hogy szokatlan, megállja a helyét, bár szerintem az angol jobban feküdt bele ebbe a sötét zenei világba. A dalok kicsit talán lassabbak az előző lemezhez képest, de mind hangulatban, mind igényességben abszolút egy szinten vannak. Egy apró érdekesség – ami szerintem az EP csúcspontja -, a nyitó Fekete c. dalban Celine Righi brácsázik. A játéka gyönyörű, nagyon jó ötlet volt egy ilyen szép vonós hangszert beletenni, abszolút nyerő. Hallgassátok is meg:

Nm

Kapcsolódó:
Belül feszít – Black Nail Cabaret: Harry Me Marry Me Bury Me Bite Me kritika

Megosztom.

Comments are closed.