Archív

Augusztus óta nyitva áll egy kicsi, ám annál nagyobbat markoló hely az Oktogonon. Dacolva több giga gyorsétterem lánc, és persze megannyi környékbéli falatozó elszívó erejével. A lokáció egészen kiváló, hiszen az Andrássy és a Nagykörút sarkánál központibb helyet keresve sem találnánk. Emellett JancsaBurger BlogJani neve az étlap, és úgy általában az említett hely neve mellett, már önmagában figyelemreméltó. Aki eztán sem tudja, hogy itt bizony a Bamba Marha Burger falodáról van szó, az most azonnal kezdje el felmondani a burger ABC-t!

Egy ilyen kvalitásokkal felfegyverkezett burgerezőnek illik nagyot gurítania. Lássuk hát elég Bamba–e ez a marha, ha már a védjegyükké vált hashtag is valahogy így szól. Mivel a kint ücsörgős időszak vége rohanvást közeleg, ezért gondolkodás nélkül támadtam a belső tér felé. A dizájn egyszerű, ám megkapó. Sok a fa, néhol tégla kacsint, máshol a retró amcsi hangulat jegyében, a fémtáblák lakói integetnek. De nem is azért gyűltem ide, hogy belsőépítészt színleljek, hanem, hogy ízlelhessek és elemezhessek.

Az étlapot gyorsan átfutva, 10 komplett, előre összekészített burger közül válogathatunk, az ezer forintról startoló Csirke Burgertől, az ennek a dupláját kóstálókig. Noh, de csirkéből burgert? Már a szóösszetételt sem tudom feldolgozni. Gyorsan el is hagyom az olcsóság csábítását, és inkább a marhaságok közül szemezgetek. A Big Kahuna már csak a neve miatt is csábít, de a grillezett ananász óvatosságra int, és már csak ezért sem ezt választom, mert látom magam előtt, hogy minden felületen ezt emlegetik a Bamba Marha kapcsán. Szó mi szó, nehéz a választás, mivel az étlap tényleg ízlésesen (vagy inkább már olvasásra is ízletesen) van összerakva. A névadó burgerrel is sokat szemezek, de miután a személyzetis srácok látják a bizonytalanságomat, és arra a kérdésemre, hogy mennyire csíp ez a hellfire szósz? azt válaszolták, hogy kóstoljak meg egy késhegynyit, nem tehetek mást, mint fogadoma  kihívást. Szóval Hellfire Burger, jöjj velem!

14 dkg-os marhahúspogácsa, hellfire szósz, grillezett jalapeno, grill hagyma, saláta, és savanyú uborka… igen ő az. Menüben kérem, így jár mellé egy pohárka almafröccs, és a krumpli, valamint egy választható szósz. A buci nagyon jól nyit, kicsit édeskés, szezámos, nem túl nagy, igazából teljesen rendben van. A húspogácsa egy szép, és finom marhaság, méretre is jól megfogalmazott, talán egy kicsit naturális ízvilágú (ez tényleg nem látott a són és a borson kívül semmit), cserébe a többi összetevő teljes testtel dolgozik az ízekért. A csípős nagyon jól támad, az én nyelvemen beszél. A jalapenoval karöltve nagyon határozott, tüzes, és a kezdeti félelmeim ellenére megmarad azon a határon egyensúlyozva, ahol még nem tapossa agyon a hús, és a többiek ízét. E mellé ott van még az egészen kiváló wasabis szósz, ami a majonéz egy olyan kellemesen pikáns újragondolása, amire csak elismerően tudok csettinteni. A krumpli pedig… most nagyot fogok mondani, de ez talán az eddigi legjobb hasáb, amihez a street food kategóriában volt szerencsém. Ez egy fűszeres, ropogós krumpli költemény, mely issza a wasabis szószom szavait.

Végül visszakanyarodva a kezdő kérdéshez, hogy kellően Bamba–e ez a marha? A válasz: abszolút igen. Hogy őket idézzem: a burger egyenlő szerelem. Bár nincs végtelen számú választék az étlapon (egyelőre), illetve a számomra oly szimpatikus, rakd össze a saját burgered opció sem elérhető, ám az látszik, és a mi még fontosabb érződik is, hogy ezekkel a burgerekkel igenis törődnek. Nem csak úgy összedobálva vannak, sokkal inkább megálmodva. Ugyan ez az árukon is érződik, hiszen erősen a belvárosi árképzésben számítják meg őket, de ennek ellenére az, amit itt kap az ember, az abszolút működik. A burger remek, a burgonya és a szószai pedig ennél is többek. Fel vannak szerelve jóféle sörökkel, illetve a személyes kedvenccel, az almafröccsel kiválóan ejtik ki megszokott helyéről a menühöz járó cukros üdítőt. A Bamba Marha működik, és pont.

GK
Képek: facebook.com/bambamarhaburger, és saját készítés

Még több burger itt ;)

Az NKA – Cseh Tamás Program támogatásával

Megosztom.

Comments are closed.