Archív

efott1300Idén szinte az utolsó pillanatig ment a találgatás, hogy vajon Hegyaljára, vagy EFOTT-ra menjek-e, de végül úgy érzem, 10 évnyi Hegyaljázás után jó döntés volt a váltás. Dolgozó emberek lévén sajnos csak szerda estére tudtunk leérkezni a fesztiválra, ezért nem is nagyon reménykedtünk abban, hogy bármilyen, számunkra érdekesebb koncertet elkapunk már, de ez szerencsére másképp alakult egy kisebb áramszünetnek köszönhető csúszás, a meglepően gyors bejutás és a meglepően rövid ideig tartó sátorállítás következtében.


Az első koncert, amit láttunk, a Junkies volt, ami nem volt éppen alkalmas a ráhangolódásra, ugyanis Szekeres Andrisról lerítt, hogy kb. annyira élvezi a bulit, mint én az első foghúzásomat, ezért inkább úgy döntöttünk, az este hátralévő részét az egész olcsón kapható sörök ivásával és a terület felfedezésével töltjük. (Az utóbbi végül kevésbé sikerült az előbbinek köszönhetően.)

 

 

efottbesz-efott1301
Másnap megtettük az első reggel kötelező körét, a bolt megkeresését, amiből a helyszín belátható közelségében egyetlenegy volt csupán. Ez azért volt jó, mert összehozta az embereket, és mindig lehetett ismerőssel találkozni, viszont az olykor fél órás sorbaállás egy húzós másnapon kellemetlen tud lenni. A közösségi élmény viszont szintúgy megvolt benn: míg sikertelen keresésbe kezdtünk, hogy felleljük a sajtóteraszt, nagyjából az összes nem zenei helyszínt bejártuk akaratlanul is. Nem hiszem, hogy lenne bárki, aki kifejezetten csak a koncertek miatt jönne EFOTT-ra, hiszen ez a fesztivál inkább a közös bulizásról és lazulásról szól, nekem legjobban egy gólyatábor hangulata ugrott be, elnézve a sportprogramokon ugráló, civil faluban ingyen cuccot szerző, vagy épp a Balaton partján héderező, javarészt egyetemista korú arcokat. És tényleg, sokkal élvezhetőbbek voltak itt általánosságban a napközbeni elfoglaltságok, mint amilyenek a legtöbb fesztiválon lenni szoktak.

 

Az esti koncertek közül nem is volt különösebben említésre méltó, hacsak nem annyi, hogy a Quimby – amire az EFOTT közlemény szerint idén a legtöbben voltak kíváncsiak (UPDATE: elkerülte a figyelmem, hogy ez csak a csütörtökre vonatkozott, az abszolut nyertes a Tankcsapda volt) – nem játszotta a Most múlik pontosant, amiért mindenképp piros pontot érdemel.

 

efottbesz-efott1302
Az egyre melegebb nappali órákat pénteken éhgyomorra a beharangozó cikkben is külön megemlített ByeAlex koncerttel kezdtük. Na, ezt nem kellett volna. Mondták már előtte is, hogy ez lesz az első fesztiválos fellépése a srácnak, de ez nem mentség arra a színpadról áradó impotenciára, ami egy pillanatra még engem is lehűtött, miközben egy fesztiválnyi jó nő hemzsegett körülöttem. Ha valaki szereti a zenéjét, hallgassa meg, de ne menjen koncertre, ha jót akar. Még mázli, hogy szinte egyből jött a Fish!, akik hozták a szokásos hangulatot, az amúgy nem túl különleges line-upból itt is rájuk lehetett szerintem a legjobbat lötyögni. Hallhattunk pár új számot, ami semmi extra, csak simán illeszkedik az eddigiek közé, szóval tökéletesen megfelelt annak, amit tőlük vár az ember.

 

efottbesz-efott1305
Nem úgy, mint a Tankcsapda, ami igaz, hogy az egyik nagy kedvencemmel, a Fiúk ölébe lányokkal kezdett, de ezután sorra küldte a rosszabbnál rosszabb új dalait, és ekkor hasított belém a felismerés, hogy a Kispál azért lett jobb, mint ők, mert idejében feloszlottak. Szomorú azért nem lettem, mert rengeteg helyszín volt minden este egy kis búfelejtő arconpörgésre, amivel kivétel nélkül éltünk is.

 

Az utolsó napon gyakorlatilag semmilyen említésre méltó koncert nem volt, de tökéletes levezetése volt az egész bulinak a maga bolt előtt lazulós, komótosan fesztiválra beérkezős hangulatával.

 

Bár javarészt lesújtónak találtam a koncerteket, ez maximum az egyes fellépőknek, és semmiképp a fesztivál egészének tudható be. Ha jövőre bárki úgy gondolná, hogy lenéz az EFOTT-ra, szerintem nyugodt szívvel megteheti, feltéve, hogy nem élete legjobb koncertélményét keresi – mert akkor egyértelműen ByeAlexen a helye-, hanem egy gólyatábori házibuliban akarja magát masszívan jól érezni volt- és jelenlegi egyetemistákkal.

 

tsoree
Képek: facebook.com/efott

 

efottbesz-efott1303

Megosztom.

Szólj hozzá