Archív
A bő négy éve aktív Dnte eddig elsősorban remix fronton volt meghatározó eleme a hazai elektronikai scénának, most azonban egy komplett, csak saját dalokból álló lemezzel jelentkezett. Hallgassuk meg a Floating c. kislemezt!
Dnte, azaz Karsai Norbert Budapest mellett főleg Németország legjobb bulijait DJ-zte végig, remixeit olyan előadóknak készítette, mint a Zagar vagy Takáts Eszter, míg idén úgy döntött, inkább saját dalokra szeretne koncentrálni. Az elmúlt év anyagából állt össze végül a Floating EP, ami a lipcsei Resistant Mindz kiadó égisze alatt jelent meg a minap.
Az ötszámos EP egy nyugodt, lelazult belső világba visz el, hullámzó ritmusokkal, hol downempo-s, hol hip-hop-os dorpokkal, progresszív eletronikai alapokon, míg a záró dal lágy zongorája egy teljesen új irányt mutat a kislemez egészéhez képest. Kicsit ki is lóg a többi közül. Összességében nézve, ha ez jelenti Dnte saját irányát, jó eséllyel halad a megfelelő úton. Ha minden igaz, a közeljövőben elkészül néhány újabb remix, sőt, egy filmhez és színdarabhoz is készülőben van valami izgalmas. És akkor íme az EP:

Dnte_Floating EP Cover

Cover kép: Losography

Megosztom.

Comments are closed.