Archív

autopilot00Egy nagyon fiatal formáció keresett meg minket a minap. Az Autopilot még egy éves sincs, de már most megjelenik a bemutatkozó EP-jük A is for Autopilot címmel, mi meg gyorsan meg is hallgattuk.
Általában vannak fenntartásaim, ha egy olyan banda keres meg minket, ami ennyire gyerekcipőben jár még. Ritkán fog meg elsőre egy zene, a srácoknak viszont sikerült alaposan meglepniük engem!


Köge (ének, basszus), Marci (gitár) és Andi (dob) régóta zenélnek, de ebben a felállásban még nagyon újak.  Állításuk szerint And So I Watch You from Afar, Queens of the Stone Age, Foo Fighters, Muse hatások érvényesülnek a zenéjükben, ebből én szeretném kiemelni a Muse-t és a Foo Fighters-t, szerintem ők hatnak erősebben. Sodró, ritmusos, letisztult rockzene, amit nem agyalnak túl. Valahogy pontosan elég a három alap hangszer. A basszus különösen ott van! :) Az ének nagyon jó, a szövegek könnyen befogadhatóak, énekelhetőek, azaz bármelyik kiváló sláger alapanyag lenne, a szó abszolút jó értelmében, értsd: szégyenkezés nélkül játszhatná bármelyik rádióállomás. A kislemez négy száma közül azt hiszem a Honey, My Divine jön be a leginkább, de igazából mind tetszik. Ja, és a felvétel minőségébe sem lehet belekötni, végre egy igazán jól összerakott bemutatkozó anyag! Apró adalék, hogy a Million Pieces-ben Szekeres Andris vokálozik a Junkies-ból.

 

A srácok akkora lendülettel hozták össze az A is for Autopilot-ot, hogy állítólag már kész is van a következő kislemez, de azzal várnak még. 26-án, azaz most pénteken mutatják be az EP-t a Gozsdu Manóban, ahol elhúzzák majd a mézesmadzagot az orrunk előtt néhány új szám formájában. Mindenképpen ott leszünk a koncerten, nagyon kíváncsi vagyok, vajon élőben milyenek lehetnek… Ha legalább fele olyan fasza lesz a buli, mint az EP, akkor már megérte!
Utánuk játszik majd a Pedig, akik Amit kifújsz című nagylemezüket fogják a fülünkbe tuszkolni.

 

Az Autopilot még egy titkot elárult nekünk; hamarosan elkészül első klipjük is, amit, ha minden igaz, a Music Channel műsorra tűz majd. De a lényeg: péntek, Gozsdu Manó, este 8!  Gyertek! Addig is hallgassátok őket SoundCloud-on!

DE
képek: facebook.com/autopilothun
fb event itt

autopilot-autopilot1

Megosztom.

Szólj hozzá