Archív

szdzs00A Farkel Leó út 11. szám alatt van egy két éve nyílt reggeliző, kávézó, ebédelő hely, amit két Zsolt üzemeltet, vezet, irányít. Ez nem más, mint a SzendZso. A név is magában foglalja a szendvicset is, meg a Zsoltot is, király. A megfogalmazás szerint ez egy kézműves családi reggeliző.


Egy hete jártam náluk, megbeszéltük a találkozót, de magam sem hittem volna, hogy ennyire jól fog sikerülni. Ültünk, fröccsöztünk, beszélgettünk. Ez alatt az egy nagy asztalnál cserélődtek az emberek, és mindenkivel egyfajta baráti légkör teremtődött, ami Zsoltnak és a hely varázsának is köszönhető. Vendéglátózni márpedig csak így lehet, sehogy máshogy.
Egy két éve üzemelő reggelizőről van szó, ami egyedülálló a II. kerületben. Mindketten konyhafőnökök voltak, több év gyakorlattal a hátuk mögött, amikor elhatározták, szendvicseket fognak készíteni, kiviszik azokat az irodákba, és készen is vannak. Ám nem így alakult, hiszen lecsó kellett, hogy legyen, mert senki nem tud ellenállni a Bonyhádon készült kis piros lábasoknak. Elkezdtek helyeket keresni, találtak egy kávézót, ami kiadó volt, és meg is szerezték. Pláne vicces volt – mondja el Zsolt –, hogy az előtte itt található kávézóban egy tetováló szalon is volt.

 

szendzso-szdzs01
Rengeteget főztek előtte, ezért a szendvicsek és a lecsó mellett állapodtak meg, majd mikor kiderült, hogy szakácsok voltak a vendégek unszolására fakanalat ragadtak. Szóval mostantól ebédjük is van, de nem főznek rengeteget, ha elfogy, akkor nincs több, mint a bisztrókban. Érdemes a menü ajánlatokat megnézni a weboldalukon, és mindenképpen megkóstolni azokat.

 

Törekednek a kézműves termékek felhasználására; ilyen tejtermékek, húsok, szörpök, lekvárok és sörök színesítik a felhozatalt.

 

A fagyi, amire majd később még kitérek, az egyik legjobbnak tartott fagyizótól, a Fragolától származik. Ideális a gyerekeknek, hiszen van játszósarok, és a felnőtteknek is, hiszen van sör, fröccs, bor, és pálinka. Meg van egy piros kocsi, ami a szimbólumukká vált, és ez azért menő. A berendezésekről meg annyit, hogy teknőből lett a polc, és fazékból a lámpa. Ezeknek köszönhetően sok külföldi, és visszajáró vendégük van, ami nem is meglepő.

 

Egész nap van reggeli, ami szerintem nagyon előnyös, hiszen egy bagel, egy baguette, vagy egy saláta bármikor jól esik, és el is érhető a SzendZsoban. Ráadásul mindent lehet kérni elvitelre is.

 

szendzso-szdzs02
szendzso-szdzs03
Ha már ott voltam, ettem is, méghozzá egy ham&eggs-es bagelt, amihez friss paradicsom és saláta járt, házi pestoval. A bagel finom, belül puha kívül ropogós, a bacon vastag, ropogós. A tojás pedig pont jó, középen szépen folyik a sárgája. Igen, ez komolyan úgy hangzik, mint valami gasztro pornó! A saláta friss, édesek a paradicsomok, és a pestó is fűszeresen, nyáriasan üde.

 

A Fragola kéksajtos és pisztáciás fagyiját kóstoltam meg, lenyűgözőek, krémesek, frissítőek, nagyon finomak. Mondom ezt én, aki nem vagyok valami nagy fagyis.

 

De erről nem is kell többet írnom, mert elmentek, és megkóstoljátok. Sok helyen reggelizhettek, de ennyire hangulatos légkört kevés helyen találtok, legalábbis szerintem. Hiába nyílnak újabb helyek a belvárosban, ők kultuszt teremtettek személyükkel, a berendezéssel, és a légkörrel. Meg persze minden szombaton van élőzene reggel 9-től, délután 4ig.

 

Finomak az ételek, az árak sem vernek padlóra senkit, ja, és kérjetek egy rozé fröccsöt, meg kéksajtos fagyit, mert ezek elengedhetetlenek!

 

Ákos voltam, ettem, láttam… meg ittam…
képek: Szabó Ákos

 

szendzso-szdzs04
szendzso-szdzs05

Megosztom.

Szólj hozzá