Archív

Sorozatunkban kedvenc zenészeinket, íróinkat, tervezőinket, tetoválóművészeinket kérdezzük meg, hogy ők miket is szeretnek igazán. Három egyszerű kérdésre keressük a választ: mit hallgatnak, hova járnak szívesen és mit szeretnek olvasni.


A sorozat tizenötödik részéhez Vitáris Ivánt, az Ivan and the Parazol énekesét kerestük meg.
A 60-as és 70-es évek klasszikus rockzenéje ma újabb virágkorát éli itthon is. Ebbe a sorba csatlakozik Iván bandája is, az Ivan and the Parazol. Az együttest 2010 elején alapították, és a mi szájízének és energikus, szabad stílusának köszönhetően hamar nagyon népszerű lett. Tavaly megnyerték a Hard Rock Rising döntőjét, és első nagylemezük is ebben az évben jelent meg Mama Don’t You Recognize Ivan & The Parazol? címmel.

Melyik az aktuálisan kedvenc bandád, zenészed, számod vagy videokliped?
Belekerültem egy furcsa Jack White – Racounters – Black Keys körforgásba, amiből nehéz kiszállni, felváltva szólal fel vagy a Blunderbuss (Jack White) vagy az El Camino (Black Keys) egy-egy dala a fülemben, néha meg a Consoler of the Lonely (Raconteurs) egyik remeke szól aláfestő zeneként (A Rich Kids Blues például elég hidegrázós dal) BKV-s utazásaimhoz. Nagyon szeretem ezeket az előadókat mert megtartották azokat a dolgokat, amik jók, és ebből hoztak létre valami még jobbat. Nem arról van szó, hogy ők ilyen “retro” előadók, meg csak “hullámot lovagolnak meg”, ők azt használják, ami régen is jó volt, de ma is JÓ.
Persze mellettük a napfény és a meleg miatt elkezdtem újra hallgatni a Stones legendás Exile on Main Street albumát, most hogy sikerült összeraknom egy jó kis bakelit lejátszó szettet lemezcserélgetéssel telik a napom.

Hova jársz legszívesebben egyedül vagy a barátaiddal?
Nagyon szeretek Budapesten egyedül is járkálni, nézelődni, mert mindig lenyűgöz a város szépsége és sokszínűsége. Mindig tud újat mutatni a belváros, mindig találok valami eddig nem látottat a Király utcában, de a Deák tér és környékén is mindig történik valami érdekes. Az Akváriumot szeretjük a zenekarral is látogatni, ott szoktunk tárgyalni, megbeszélni, fröccsözgetni…

Mi a kedvenc regényed/novellád/versed?
Ahogy zenében, vagy filmben, úgy könyvekben is nehéz választani. Nagyon szeretem Orwell regényeit, az 1984-et, az Állatfarmot, de bevallom én A Gyűrűk Urát is kedvenceim között tartom számon! Mostanában főleg zenei témájú könyveket olvasok, ezek mindig izgalmas sztorikkal vannak tele (Keith Richards/Élet, Keith Shadwick/Led Zeppelin, stb.). Versek tekintetében most elkezdtem ismerkedni pár kortárs magyar szerző művével (Háy János, Grecsó Krisztián, stb.) és még gyűjtöm az élményeket.

Üdv,
Iván

Nézzetek vissza jövő héten is, Beck Zolit faggatjuk, a 30Y énekes-gitárosát.

DE

Eddigi kedvenceink:
1. Kocsis Bence – énekes, KESH
2. Pásztor Anna – énekes, Anna and the Barbies 
3. Bódi Péter – író
4. Tóth Gergő – énekes, Blind Myself
5. Pongor Sándor – tetoválóművész 
6. Marthy Barna – énekes, Firkin 
7. Sena Dagadu – énekes, Irie Maffia 
8. Lázár Domonkos – énekes-gitáros, Esti Kornél 
9. Kertész Violetta – tervező, stylist, LoveBug Vintage 
10. Müllner Csaba – festő, tetoválóművész 
11. Rou Reynolds – énekes, Enter Shikari
12. Fehér Balázs – énekes, the Carbonfools
13. Virág Lili – hegedű, Firkin
14. Sárközi Zsolt – tetoválóművész

misc-ivanp01

Megosztom.

Szólj hozzá